PSD, spion înfipt la o şedinţă PNL cu „uşile închise”, între preşedintele Cozmanciuc şi prim-vicele Stoica!

Şedinţa de alegeri de la OFL Neamţ a fost una cu uşile închise la care, organizatoric, a fost stabilit că pot participa doar delegatele şi câţiva invitaţi din conducerea judeţeană PNL. Nici măcar presa nu a fost invitată.

Cu toate astea, până ca PNL să remită oficial vreun comunicat şi până ca presa să preia informaţiile, unii PSD-işti ştiu deja ce s-a întâmplat azi la Pensiunea Carol care a găzduit respectivul eveniment. Pentru că PSD a avut înfiptă, în coasta evenimentului, o sursă credincioasă şi zeloasă: este vorba despre presedintele PNL Zăneşti, Ion Colobanea (declarat oficial de A.N.I. drept INCOMPATIBIL, decizie confirmată şi de prima instanţă de judecată).

Fost candidat de primar (actual consilier local) declarat INCOMPATIBIL de A.N.I. / A fost lider PNL, acum ales PSD

Nu doar că precedentul mandat de ales local al lui Colobanea a fost obţinut pe lista PSD, dar acesta este considerat în zona respectivă drept „omul primarului Filip”. Şi dincolo de nuanţe care ţin de relaţii personale, de gesturi umane de sprijin reciproc, politic şi administrativ, actualul consilier PNL ridică mâna şi votează PENTRU orice proiect sau idee a primarului PSD din Zăneşti chiar înaintea consilierilor PSD.

Oricum, traseul politic al lui Colobanea este unul cît se poate de interesant. Este şeful PNL Zăneşti de prin 2004, o singură dată a pus alt candidat pentru primar, în rest a candidat el. PNL a scos la Zăneşti, n tot acest timp, 1, maxim 2 consilieri. În 2012, în timpul alienţei USL, din motive care ţin de neînţelegeri cu PC-ul local, la Zăneşti nu a fost listă USL ci PSD. Colobanea a candidat pe lista respectivă şi a ajuns consilier PSD. Dar, în continuare, tot el a fost şeful neoficial al PNL-ului Local (ba a participat şi la evenimente judeţene organizate de liberali).

În 2016 a părăsit PSD, a repreluat oficial organizaţia PNL locală (conservată până atunci, de fapt inexistentă). Între timp fusese declarat şi incompatibil de ANI pentru lucrări plătite de Primăria Zăneşti unei firme de familie.

În ciuda faptului că fusese avertizată de mulţi despre faptul că Ion Colobanea este mână moartă pentru candidatul PSD, conducerea PNL Neamţ merge din nou, la Zăneşti, cu candidatul Colobanea care, fireşte, obţine un scor ruşinos. Mai mult, voturile luate de candidatul PNL pentru funcţia de primar au fost sub jumătate faţă de cele obţinute de PNL pentru Consiliul Judeţean. trădare din partea candidatului sau sancţionare a electoratului pentru desemnarea nefericită a cabdidatului? Sau amândouă la un loc…

UMILINŢĂ MAXIMĂ pentru PNL, cu candidatul de la Zăneşti: locul 5! Ion Colobanea a obţinut mai puţin de jumătate din voturile luate de PNL pentru CJ!

Evident că ati, la şedinţa de alegeri de la OFL, organizaţia Zăneşti trebuia să participe cu 1-2 delegate. Şi, să vezi minune, s-a lipit de eveniment şi şeful PNL Zăneşti, cel considerat „omul primarului PSD”. Probabil pretextul este că trebuia un şofer… Sau altceva asemănător.

Cu asemenea candidaţi şi cu asemenea infiltraţi toleraţi tacit, PNL Neamţ poate să se plângă mult şi bine prin Opoziţia Judeţeană. O fi Colobanea singurul liberal cu ştaif (a se citi „funcţie de conducere”) care poate fi bănuit că încă se crede pe vremea USL când co-abitarea cu PSD-ul era tolerată? Greu de crezut… Cert este că dacă şefimea judeţeană a PNL tolerează în fruntea organizaţiilor locale astfel de şefuleţi cu astfel de pedigree şi astfel de rezultate politice jenante, fie e vorba de alte interese (scuza cu „nu aveam pe cine pune” nu ţine, scorul de la locale arată că şi o mătură ar fi obţinut mai multe voturi), fie chiar la vârf sunt unii care joacă la două capete (validarea lui Colobanea a avut nevoie de susţinere în BPJ).

În acest stil al PNL Neamţ de a face politică în teritoriu, rămâne de văzut dacă un eventual comunicat despre şedinţa OFL va veni de la liberali sau de la … PSD…

D.VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns