PSD şi UNPR bat palma: Iacoban, preşedinte interimar la CJ

iacoban

*Candidatul USD pentru CJ – deputatul Ionel Arsene

Consiliul Judeţean Neamţ va avea, de azi, preşedinte interimar – dacă se confirmă informaţiile vehiculateîn ultimele zile – iar acesta va fi consilierul judeţean UNPR Constantin Iacoban.

Practic, acesta ar fi momentul în care şi în acest judeţ USD (alianţa formată din PSD, UNPR, PC) va funcţiona normal.
Procedura pentru ca interimatul să fie asigurat de un consilier care nu este vice este, conform legii, cam aşa: 1. unul din cei doi vicepreşedinţi demisionează sau este revocat; 2. este ales un nou vice; 3. Este ales vicele cu atribuţii de preşedinte, chiar cel abia validat; 4. Un alt consilier primeşte atribuţii de vice (poate chiar cel schimbat la începutul şedinţei).

Conform surselor care spun că funcţionarea USD la Neamţ a fost parafată, la cel mai înalt nivel, la Bucureşti, Iacoban ar rămâne preşedinte interimar la CJ până la alegerea noului preşedinte. Cum secretarul judeţului, Daniela Soroceanu a făcut deja adresa către prefectură cu vacantarea funcţiei (prin decesul lui Culiţă Tărâţă) iar prefectul Vlad Angheluţă a comunicat mai departe, la Ministerul Afacerilor Interne, un calcul simplu, bazat pe prevederile legale, duce la concluzia că cel târziu la finele lunii februarie vor fi, în Neamţ, alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al CJ.

Aceleaşi surse care au confirmat negocierile de la Bucureşti, spun că s-a bătut palma pentru candidatul cel mai bine plasat în analizele partidelor, acesta fiind deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.

 

Lasă un răspuns