PSD și Prefectura, învinși în instanță de secretarul municipiului dar și de… un fost lider PSD Neamț

Procesul pierdut de Prefectura Neamț (și implicit de PSD) la Secția de Contencios a Tribunalului Neamț (care a respins în prima instanța cererile de demitere ale celor doi viceprimari) are și detalii interesante.

Dacă e să privim spre tabăra câștigătoare, este evident că meritele revin Secretarului Municipiului, Oana Sârbu (pentru care această sentință vine ca o confirmare și reparație justă după ce a fost ținta unor atacuri directe sau indirecte, mai mult sau mai puțin politicianiste) dar și avocaților celor doi viceprimari (Alin Lehăduș și Marius Irimia), avocații respectivi fiind Răzvan Bobeanu și Laurențiu Gerard Lăcraru.
Nefiind încă remisă părților sentința (cu tot cu motivare), nici nu poate fi vorba de realizat vreun eventual top al prestațiilor celor 3 profesioniști ai Dreptului (Sîrbu, Bobeanu, Lăcraru) dar, în ce privește pe avocatul lui Lehăduș istoria recentă politico-administrativă arată că e vorba de un important fost lider… PSD.
Răzvan Bobeanu are în CV-ul lui funcții precum cea de deputat PSD, președinte TSD Neamț, membru al conducerii centrale TSD, vicepreședinte PSD Neamț, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului (în Guvernul Boc, în cabinetul PDL-PSD, evident la propunerea PSD).

Retras din politică și din PSD de ani buni (de prin 2010, parcă, inițial, revenit apoi și iar retras, definitiv), Răzvan Bobeanu a preferat să se dedice familiei și profesiei de avocat iar această victorie obținută în instanță împotriva Prefecturii și PSD Neamț poate avea și valența de ironie a sorții, de răzbunare (probabil, nedorită de fostul deputat) a destinului…

„Închei mulțumind tuturor celor care în toată această perioadă m-au susținut și au considerat nedreaptă situația în care am fost pus. Îi mulțumesc avocatului Răzvan Bobeanu pentru munca extraordinară pe care a făcut-o, pentru profesionalismul de care a dat dovadă, el fiind cel care m-a reprezentat în instanță”, puncta Alin Lehăduș în primul mesaj publicat de duplă aflarea deciziei Tribunalului.

<<Răzvan Bobeanu, fost deputat de Neamț, fiul fostului președinte de județ Raul Constantin Bobeanu, a fost scos pe tușă din motive care țin de jocurile de culise din PSD. Față de alți tineri politicieni, avea la el cuvintele, meseria de avocat ajutându-l din acest punct de vedere. Avea ascendență, avea activitate recunoscută în Tineretul Social Democrat, nu a făcut prostii majore. A fost chiar un moment când Neamțul a ratat posibilitatea de a avea în el un prefect prieten cu primul-ministru din acea vreme, e vorba de Victor Ponta. Ieșirea lui Răzvan Bobeanu din politică a fost o pierdere pentru județ, nemavorbind de PSD. Ar avea vârsta potrivită pentru o revenire, dar nu se știe dacă în PSD și nu se știe dacă își și dorește asta>> – menționa Mesagerul de Neamț într-un mai amplu articol de analiză din 2018.

Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns