PSD Roman, sancțiuni dure pentru consilierii social-democrați, „blatiști cu Micu”

Conducerea PSD Roman, cu senatorul Dan Manoliu în frunte arată intransigență maximă față de cei 6 consilieri locali proprii numiți deja mai direct, mai indirect, „blatiștii lui Micu” după ce, sfidând Legea, Justiția, logica și bunul simț (politic) au votat cot la cot cu liberalii… desființarea unei sentințe a Înaltei Curți de Casație și Justiție, constatând ei așa, ca niște „judecători și mai supremi” că fapta e prescrisă.

Consecvent cu anunțul făcut acum câteva zile, senatorul Manoliu a propus în ședința de ieri a Biroului PSD Roman și colegii săi au votat suspendarea din partid a celor 6 „blatiști” și interdicția de a mai participa la vreo ședință sau întrunire a CL Roman până ce primarul Lucian Micu nu părăsește funcția pentru care ANI și două instanțe (inclusiv ICCJ) l-au declarat INCOMPATIBIL, definitiv și irevocabil.

<<Comunicat de Presă / Organizația PSD Roman

În data de 02.07.2020, Biroul PSD Roman s-a întrunit a votat și aprobat propunerea înaintată de către Președintele organizației domnul senator Dan Manoliu.

În urma votului și conform statutului partidului, cei 6 consilieri locali ai organizației PSD Roman, au fost suspendați timp de 6 luni din calitatea de membru de partid.

Totodată, prin Hotărârea Biroului PSD Roman niciun reprezentant al organizației noastre (inclusiv consilierii suspendați) nu va mai participa la ședințele ordinare sau extraordinare ale Consiliului Local Roman, până la punerea în aplicare a sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care actualul primar,  Lucian Ovidiu Micu a fost judecat și declarat incompatibil.

A 2-a hotărâre luată astăzi de Biroul Organizației PSD Roman stipulează faptul că încălcarea hotărârii Biroului expusă mai sus prin care un reprezentant al organizației noastre va participa la ședințeleordinare sau extraordinare ale Consiliului Local Roman, va fisancționată cu excluderea din partid a acestora.

Hotărârea Biroului Organizației PSD Roman va fi transmisă spre validare către Organizația Județeană Neamț a PSD .

Președinte PSD Roman>>

 

Sentința ICCJ a fost pronunțată în urmă cu două luni și, în mod normal, Prefectura trebuie (trebuia de mult!) să emită ordinul de încetare a mandatului Primarului Micu. Inițial prefectul George Lazăr a invocat starea de urgență (actualmente anulată) și, din câte se aude în spațiul public, o decizie în acest sens urmează a fi anunțată zilele următoare.
Cert este că fiecare zi care trece cu Micu „primar ilegal” la Primăria Roman este un deficit de imagine și credibilitate și pentru PNL Neamț și pentru Prefectul Lazăr, mai ales pentru că e vorba de un primar PNL.

Scuzele de orice fel invocate nu prea stau în picioare în condițiile în care comparația pe fond este irefutabilă: PSD-istul Dragnea „a dat foc la țară” pentru a se salva pe el, liberalul Micu a făcut la fel, băgând în mocirlă și Primăria și CL Roman tot pentru propriul interes legat de păstrarea funcției.

D.V.

Lasă un răspuns