PSD, reacţie care-l lasă mut pe Chitic: „Primarul refuză să preia piaţa în administrarea Primăriei!

Grupul consilierilor PSD din CL Piatra Neamţ îi răspunde primarului Chitic şi informează opinia publică că acesta şi grupul consilierilor PNL nu doresc, în fapt, darea în folosinţă a Pieţei Centrale, prin refuzul constant ca până la lămurirea situaţiei cu licitaţia (câştigată de Urban dar contestată de un concurent) ca obiectivul să fie preluat în administrare directă de către Primărie, prin angajaţii acesteia.
Social-democraţii explică într-un comunicat remis redacţiei că soluia este absolut legală, ar genera şi venituri suplimentare la un buget şi aşa văduvit şi ar anula şi orice fel de suspiciuni legate de plasarea directă către firma care administra Piaţa centrală şi când fosta clădire a ars până la temelie.

Mai jos, integral, comunicatul PSD:

Primarul Dragoș Chitic refuză să preia piața în adminstrarea primăriei

Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Piatra-Neamț a luat act de declarațiile iresponsabile și denigratoare ale primarului Dragoș Chitic, referitoare la licitația pentru serviciul public de administrare, întreținere și exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare Sf. Gheorghe.

Declarațiile sunt iresponsabile pentru că fac legătură între o contestație la o licitație organizată chiar de instituția pe care o conduce și votul din Consiliul Local, o altă instituție căruia ii este subordonat.

Ele sunt și calomnioase, pentru că transmit opiniei publice ideea că piața nu este deschisă deoarece consilierii PSD s-au opus acestui lucru, idee total falsă, în condițiile în care noi am cerut tot timpul organizarea unei licitații, transparență și garanția că activitatea din piață nu se va mai desfășura după vechile metode de la CMI Urban, societate aflată în insolvență și care este impusă de Dragoș Chitic ca fiind singura soluție pentru deschiderea pieței.

Domnule primar, nouă ne pasă de acest oraș, ne pasă de piața centrală! Este oare nevoie să vă reamintim că refacerea a fost pornită urmare a demersurilor făcute de PSD de la Piatra-Neamț, iar banii pentru investiție au venit urmare a demersurilor făcute tot de PSD, de la Guvernul PSD, prin Ministerul Dezvoltării, unde ministru era tot un coleg de-al nostru din PSD?

Vă reamintim, insă, ceea ce noi, PSD, am anunțat încă de la început, când v-aţi apucat de făcut din nou propriile planuri cu Piața Centrală: vrem licitație corectă, transparență și cât mai mulți bani la bugetul municipiului, pentru a fi la dispoziția investițiilor de care este atâta nevoie în Piatra-Neamț!

Până la lămurirea lucrurilor cu licitația, noi vă propunem o soluție simplă, dar care implică răspunderea dumneavoastră, ca administrator al municipiului. Vorbim aici despre preluarea serviciului respectiv direct de către primărie, cu bani încasați direct de primărie, fără intermediari care să genereze costuri greu de controlat. Toată lumea ar avea de câștigat, dar mai ales comercianții şi clienții pe care acum îi deplângeți public, dar pe care nu i-ați avut în vedere când ați vrut să dați Piața unei societăți pe care ați trimis-o în insolvență.

Nu mai adăugăm aici că această variantă ar face tranziția mai usoară în momentul soluționării contestației.

Dacă acceptați această idee, în aproximativ 30 de zile veți putea tăia panglica la Piață, cu alaiul de fotografi plătiți de primărie. Noi promitem să nu participăm, ca să nu vă stricăm poza de familie, dar vă asigurăm ferm că vom supraveghea atent ce se întâmplă la piață, pentru că, într-adevăr, activitatea de aici să se desfăşoare numai în avantajul cetățenilor, comercianți sau clienți.

Grupul consilierilor locali PSD Piatra-Neamț

V.N.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “PSD, reacţie care-l lasă mut pe Chitic: „Primarul refuză să preia piaţa în administrarea Primăriei!

  1. Acest primar, copilul lui pinalty mai are multe zile in libertate?!!!!!

  2. A ars piata, cu bani prin „interventii” a fost refacuta, a fost receptionata lucrarea ( ploua, ninge…, in EA ). S-au batut CJ si primaria Piatra Neamt, adicatelea cine au RECONSTRUIT…. piramida lui KEops! Acum a cui este ? Cine dijmuieste ” cota de taraba” !!! Asa de MULT dureaza sa dam in folosinta o constructie? Vine iarna si clopotei ……. sa vedem uratorii !!!!!

  3. DA’ O , DOAMNE DE TREABA!!!!! CAND ESTI ” PRIMAR” REZOLVI ORICE !!!! DACA 0 SA FIE NEVOIE CU SORCOVA, AVEM EC
    HIPA !!!!!

Lasă un răspuns