PSD, probleme în a-şi asigura majoritatea la CJ! A picat proiectul cu finanţarea Galei K1

PSD are probleme majore şi tot mai evidente în a-şi asigura majoritatea la proiectele votate în CJ, atunci când Opoziţia are altă părere şi când unii aleşi din coaliţia majoritară (ALDE-PSD) lipsesc.

S-a întâmplat mai devreme, în şedinţa extraordinară de azi, în care a picat la vot propunerea de susţinere financiară a unei gale de K1 programată a se desfăşura la Piatra Neamţ (Dynamite Fighting Show), pe 19 octombrie.

La şedinţa de azi au fost doar 24 de consilieri (din care 7 de la PNL), lipsind în total vreo 10 (un loc din totalul de 35 este neocupat). Fiind vorba de un proiect legat de alocare de fonduri, trebuia majoritatea calificată (jumătate plus unu din numărul total de consilieri in funcţie), adică 18. Cei 7 liberali s-au abţinut de la a-şi exercita votul şi au votat PENTRU ceilalti 17 (inclusiv PMP). Un vot a lipsit pentru ca proiectul să fie aprobat, iar acest detaliu arată fragilitatea coaliţiei majoritare din CJ (PSD+ALDE) care azi, deşi a beneficiat si de susţinerea PMP, nu a reuşit să+şi treacă proiectul.

Imediat după vot, preşedintele Ionel Arsene părea cam neclar şi voia să anunţe că proiectul a trecut (votaseră mai mult de jumătate din cei prezenţi), dar noul secretar al judeţului, Bogdan Bosovici a dat dreptate liberalilor şi a confirmat că numărul de voturi nu a fost suficient.

Interesant este că banii de la CJ ar fi trebuit să ajungă la DJTS care să-i direcţioneze spre organizatorii Galei dar manifestarea e mai complexă. Mai sunt şi alţi sponsori şi parteneri şi deja la Pro TV sunt difuzate spoturi publicitare cu Gala de la Piatra Neamţ a cărei susţinere de la CJ tocmai a picat la vot.

Nu este exclus să urmeze o nouă şedinţă extraordinară la care majoritatea să-şi mobilizeze mai temeinic proprii aleşi.

Clar e că votul de astăzi a arătat că PSD-ul poate avea probleme serioase în a-şi trece propriile proiecte prin Consiliul Judeţean şi că aroganţa de tipul „avem majoritatea, ni se cuvine” nu e tot timpul şi funcţională.

D.V.

 

One thought on “PSD, probleme în a-şi asigura majoritatea la CJ! A picat proiectul cu finanţarea Galei K1

  1. Zambesc vazand diferenta de abordare a jurnalistilor asupra aceluiasi subiect. Jurnalistul „algoritm, harneala si flegma” (l-am citat) a vrut sa acuze opozitia pentru impotenta puterii de a-si trece un proiect in sedinta. Oricum, in prostia lui demonstreaza ca opozitia a castigat si o lauda. Pai nu e obligatia puterii sa-si asigure majoritatea? Sau din banii multi alocati plateau si putina publicitate in mizerabila fituica? Dar unde nu-i, nu poti cere.

Lasă un răspuns