PSD: Oamenii de afaceri încep să fie priviți ca potențiali infractori!

dsc_6575
Oamenii de afaceri încep să fie priviți din ce în ce mai mult ca niște potențiali infractori de către organele de control. Aceasta a fost afirmația pe care viceprimarul de Piatra Neamț Luminița Vârlan a făcut-o într-o conferință de presă susținută astăzi, la care a participat și Dan Manoliu, ambii din postura de candidați PSD pentru alegerile parlamentare.
dsc_6573
Declarația Luminiței Vârlan a fost făcută pe fondul programului pe care Partidul Social Democrat dorește să-l introducă, odată ajuns la guvernare, pentru sprijinirea mediului de afaceri nemțean. „PSD vede relația dintre stat și mediul de afaceri ca pe un parteneriat eficient. Credem că această relație trebuie să fie bazată pe onestitate, în condițiile în care observăm că sintagma <<om de afaceri>> a început să fie privită ca o persoană hoață. Un angajat al unei instituții de control vede omul de afaceri ca un potențial infractor”, a spus Luminița Vârlan.
În acest context, PSD propune înființarea unui minister al IMM-urilor, însă numai după o perioadă de dezbateri și întâlniri consultative cu oamenii de afaceri. Rămânând în sfera programelor pe care guvernarea PSD dorește să le pună în aplicare pentru încurajarea mediului de afaceri, Vârlan a mai amintit și despre programul privind stagii de ucenicie pentru tinerii cu vârste între 16 și 24 de ani, dar și pentru absolvenții de studii superioare – pentru care angajatorul primește bani de la stat. Toate acestea, având ca finalitate includerea acestor categorii pe piața muncii. „Profesorii trebuie să-i pregătească pe tinerii de azi pentru ceea ce va urma peste cinci ani”, a conchis Lumința Vârlan.

dsc_6571
Și colegul său Dan Manoliu, aspirant la fotoliul de parlamentar, a punctat o serie de măsuri ce ar trebui luate pentru îmbunătățirea accesului cetățenilor la serviciile publice, dar și despre oportunitatea pe care ar aduce-o înființarea unor licee de antreprenoriat, în ideea descurajării migrației spre alte state, în căutarea unor locuri de muncă mai bine plătite. „Trebuie să-i învățăm pe tineri cum să își construiască o afacere, ce pași trebuie să urmeze și cum să îi parcurgă într-un mod corect, în acest fel încurajându-i să rămână acasă”, a spus Dan Manoliu

Alex SÎRBU/ ADV.

5 thoughts on “PSD: Oamenii de afaceri încep să fie priviți ca potențiali infractori!

  1. In marea los majoritate sunt infractori. Multi nedovediti, dar infractori.

  2. Intreb, nu lovesc, cati dintre dumneavoastra ,,dragi nemteni,, devotati cu adevarat invatamantului, lasati conducerea unui liceu renumit, pt. o functie ..municipala ? Anticipez un raspuns din esenta moale : din aceasta functie pot face, mult mai mult ! Pentru cine ?

Lasă un răspuns