PSD Neamţ, deranj mare în CJ! Prefectul demite un consilier judeţean incompatibil!


Declarat incompatibil de ANI şi cu sentinţă judecătorească definitivă şi nefavorabilă, consilierul judeţean Eduard Corduneanu urmează să părăsească Consiliul Judeţean după ce prefectul George Lazăr a declarat azi că va semna Ordinul de demitere a respectivului.

Stim ca in Consiliul Judetean a existat o zona de incompatibilitate pentru ca un membru al Consiliului Judetean Neamt, in acelasi timp detinea si functia de consilier judetean si de sef al Agentiei de Mediu, astazi, institutia prefectului judetului Neamt, dupa nenumarate adrese trimise la Agentia Nationala de Integritate, avem un raspuns preliminar de la Agentia Nationala de Integritate cu privire la caracterul incompatibilitatii domnului Eduard Corduneanu, si pe cale de consecinta, astazi, prefectul judetului Neamt va semna ordinul de incetare a mandatului de consilier judetean a domnului Eduard Corduneanu”, a declarat prefectul George Lazar.

Corduneanu este membru PSD ales pe lista comună PSD-UNPR din 2016. La acel moment, din 35 de aleşi, PSD (plus UNPR) obţinuse 17, PNL 14, ALDE şi PMP câte 2. Între timp PSD a ajuns la vreo 14 şi cu 2 de la ALDE şi cu PMP-istul Laurenţiu Dulamă e colo, pe muchie, în balanţă cu PNL-ul care îl are alături pe celălalt PMP-ist, Cristian Ungurianu.

Plecarea lui Corduneanu care va fi una iminentă şi imediată (chiar dacă va contesta în instanţă, Ordinul de prefect devine obligatoriu instant, singura şansă fiind ca până la judecarea pe fond, demisul să obţină o suspendare a actului administrativ prin Ordonanţă) devine un mare deranj la adresa PSD.

Ultimul intrat în CJ de pe lista PSD plus UNPR este avocatul romaşcan Bogdan Onu. După el mai sunt două nume, Adrian Smarandei (UNPR, administrator firmă) şi Ana Mihaela Trifan Tătaru (PSD, şomeră), conform actelor de la BEJ. Dar sunt două nume cu probleme din punct de vedere al eligibilităţii imediate: pentru Smarandei trebuie ştampila de la fostul UNPR (care se pare că e foarte greu de găsit), iar social-democrata din coada listei ar fi ea greu de găsit fiind plecată la muncă în străinătate. PSD e în echipă incompletă la CJ de luni de zile şi faptul că nu a reuşit să-i valideze pe cei doi ultimi supleanţi e grăitor.

Prin presa din „familia romaşcană”, Corduneanu a precizat la un moment dat ba că sentinţa a fost nedreaptă, ba că incompatibilitatea viza doar funcţia de la director la Agenţia de Mediu, nu şi pe cea de consilier judeţean. Deşi interdicţia de a ocupa o funcţie de demnitate publică pare chiar şi pentru un amator în ale Dreptului să ocolească statutul de ales în „Parlamentul judeţean”.

Rămâne de văzut cum vor muta PSD şi Corduneanu după ce Ordinul Prefectului ajunge la CJ şi trebuie aplicat „de îndată”. Cert este că dacă Corduneanu rămâne la masa de şedinţă şi votează e posibil să se ridice consilierii judeţeni liberali anunţând că nu pot participa la o şedinţă în care cineva votează nelegal sau astfel de hotărâri votate şi de cel demis să fie desfiinţate pentru nelegalitate, pe bandă rulantă, de Prefectură.

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns