PSD, laudatio pentru Prefectul Lazăr

PSD Piatra Neamț salută, printr-un prompt comunicat de presă, decizia Prefecturii Neamț de a declanșa procedura prealabilă împotriva HCL de alegere a viceprimarului Alin Lehăduș, la Piatra Neamț (ori CL Piatra Neamț anulează HCL, ori Prefectura atacă actul administrativ în Contencios), anunțată azi de prefectul George Lazăr.

„Îl felicit pe domnul prefect că nu a intrat în jocurile politice și a analizat cu celeritate speța prezentată de grupul de consilieri locali ai PSD.
Este un prim pas către reinstituirea legalității în Consiliul Local Piatra Neamț. Așteptăm cu interes și răspunsul pentru a doua solicitare, pentru că nu a fost legală nici alegerea celui de-al doilea viceprimar al municipiului Piatra Neamț. În numele pietrenilor pe care îi reprezentăm, sperăm ca prefectul de Neamț să dea dovadă de aceeași acuratețe în luarea deciziei vizavi de reclamația noastră”, declară Florentina Luca-Moise, șefa PSD Piatra Neamț, în același comunicat.

Anticipând deznodământul, PSD-iștii fac și un anunț… interesant: „Alin Lehăduș, PRO România, a pierdut funcția de viceprimar al municipiului reședință de județ, în urma reclamație pe care a făcut-o grupul de consilieri locali ai PSD Piatra Neamț”. Această afirmație nu este reală, la zi, întrucât după cu a explicat foarte clar prefectul Lazăr în conferința de presă de acum o oră, procedura prealabilă rezidă în solicitarea CL de a anula HCL sau, în caz că nu se întâmplă asta, în depunerea aceleeași solicitări la instanță. Deci astăzi Lehăduș este viceprimar, nu și-a pierdut încă funcția.

Mai jos, integral, comunicatul de presă PSD:
……………..

Prefectul a dat dreptate PSD
• Alin Lehăduș, PRO România, a pierdut funcția de viceprimar al municipiului reședință de județ, în urma reclamație pe care a făcut-o grupul de consilieri locali ai PSD Piatra Neamț
• „în sfârșit, s-a făcut dreptate“, a declarat profesor Florentina Luca-Moise, președinte al PSD Piatra Neamț
PSD a înfrânt alianța PNL-ProRomânia, constituită la nivelul municipiului Piatra Neamț, alianță care l-a impus pe Alin Lehăduș în funcția de viceprimar la sfârșitul anului trecut.
„Astăzi am obținut o primă victorie! Prefectul de Neamț a recunoscut într-o conferință de presă că ședința în care Alin Lehăduș a fost ales viceprimar a fost ilegală. Am atacat hotărârea în baza căreia a fost desemnat în această funcție și astăzi prefectul județului ne-a dat dreptate. Este adevărat, astăzi am văzut că legea se poate respecta și la Primăria Piatra Neamț. Îl felicit pe domnul prefect că nu a intrat în jocurile politice și a analizat cu celeritate speța prezentată de grupul de consilieri locali ai PSD.
Este un prim pas către reinstituirea legalității în Consiliul Local Piatra Neamț. Așteptăm cu interes și răspunsul pentru a doua solicitare, pentru că nu a fost legală nici alegerea celui de-al doilea viceprimar al municipiului Piatra Neamț. În numele pietrenilor pe care îi reprezentăm, sperăm ca prefectul de Neamț să dea dovadă de aceeași acuratețe în luarea deciziei vizavi de reclamația noastră“, a declarat profesor Florentina Luca-Moise, președinte al PSD Piatra Neamț.
În următoarea ședință de Consiliu Local Piatra Neamț se va supune la vot un proiect de hotărâre pentru revocarea hotărârii din 21 decembrie 2020 prin care Alin Lehăduș a fost ales viceprimar.
Prefectul a anunțat că există posibilitatea, din punct de vedere legal și analizând similitudinile, ca decizia să fie asemănătoare și în cazul alegerii celui de-al doilea viceprimar.

PSD Piatra Neamț

……………….

Daniel VINCA

Lasă un răspuns