PSD-istul Andrei Ignat îi pune diagnosticul lui Arsene: „Suferă de politicianism. S-a înconjurat de lingăi și pupincuriști…”

Intrat într-un con de umbră după un traseu sinuos în politică (PNL – independent – PSD), fostul consilier județean și chiar fost vicepreședinte al Cj Neamț într-o scurtă perioadă, Andrei Ignat îi pune un „diagnostic” tranșant lui Ionel Arsene (președinte CJ Neamț și al PSD Neamț). Astfel, după părerea lui Ignat, Arsene „Suferă de politicianism” și „S-a înconjurat de lingăi și pupincuriști…”.
Remarcile lui Ignat vin în contextul incendiului de azi-dimineață de la Spitalul Roman (Secția Psihiatrie) și acesta face o paralelă cu nenorocirea de la Spitalul Județean Neamț din 14 noiembrie 2020, când au murit 10 oameni.

Ignat nu spune unde sunt localizați cu exactitate „lingăii” și „pupincuriștii” din jurul lui Arsene, la partid sau la CJ, lăsând astfel calea deschisă pentru ambele variante…

Analiza lui Ignat are și o greșeală pe formă, el spunând că noul incendiu a avut loc la o instituție din subordinea CJ, ceea ce nu este real. Incendiul de azi a avut loc la Spitalul Roman din subordinea Primăriei Roman, la Roman funcționând și un Spital de psihiatrie care este în subordinea CJ (care nu are nicio treabă cu evenimentul de azi-noapte). Drept e că respetiva confuzie a apărut și în prima informație difuzată de ISU Neamț (între timp, rectificată).

Ignat a intrat în PSD în decembrie 2016 (după ce la alegerile locale candidase ca independent pentru funcția de primar de Piatra Neamț, rupând din voturile PNL-ului din rândurile căruia plecase) și a fost prezentat într-o conferință de presă ca importantă achiziție a social-democrației nemțene chiar de șeful PSD Neamț.

În ultimii ani, Ignat nu a mai apărut în poze cu liderii PSD dar nici nu a anunțat că și-ar fi dat demisia din partid.

Mai jos, integral, postarea lui Ignat în care acesta îl pictează pe Arsene în varianta „băiat de treabă dar manipulat de subordonații interesați”, descriere care amintește de una similară făcută unui important om politic din România de acum câteva decenii:

<<E prea mult!
Al doilea incendiu la un spital din județul Neamț.
Copiii mamei Tatiana rămași orfani a doua oară și noi proștii contribuabili de rând nu știm încă nimic din ce s-a întâmplat acolo. Au murit 10 oameni arși în spitalul din Piatra Neamț și mai puteau muri încă pe atâția la Roman. Ei, și!
Instituția care administrează cele două spitale nu face eforturi să lumineze aceste catastrofe.
Unii s-au grăbit să dea vina pe președintele Consiliului Judetean ceea ce nu e drept. Singura lui vină în acest caz este că suferă de politicianism; s-a înconjurat de lingăi și pupincuriști care-l fac să creadă că totu-i posibil. Oamenii ăștia de regulă urmăresc beneficiul personal imediat și profesional sunt de regulă incompetenți.
Și da, nu președintele, nu oamenii președintelui, incompetența ucide.
Dumnezeu să ne ierte!>>.

D.V.
sursa foto: facebook

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns