PSD-iștii, plângere penală împotriva primarului! Carabelea: „De-a dreptul penibili!”


Administrația pietreană a ajuns rapid la zona „circ-politic-instanțe”. Iritați că au luat șah-mat în ședința în care PNL și aliații au reușit votarea unui viceprimar (Alin Lehăduș de la Pro România), PSD-iștii pietreni au anunțat ieri că au depus o plângere penală împotriva primarului Andrei Carabelea.
Primarul vizat a răspuns deja public acestui atac și consideră că promotorii unui asemenea tip de administrație sunt „niște penibili.

”Faptele petrecute încalcă dispozițiile legale și îmbracă forma unor fapte penale, conform art. 297 și 298 Cod Penal. Pe 15.12.2020, primarul a emis dispoziția de convocare a ședinței ordinare a CL Piatra-Neamț. Prin proiectul 51 se constata încetarea de drept, prin demisie, a mandatului consilierului local Harbuz Liviu și să declare vacant acest loc. Din punctul nostru de vedere, data încetării de drept a mandatului este data depunerii demisiei, în cazul nostru 21.12.2020. După începerea ședinței și derularea parțială a ordinii de zi, respectiv până la punctul 6, domnul Harbuz s-a prezentat la ședință și a inițiat președintelui așa-zise clarificări privind demisia dumnealui. În urma acestor clarificări, primarul a retras de pe ordinea de zi proiectul 51 și a permis domnului Harbuz să rămână în sală și să participe la procesul de votare a următoarelor 44 de proiecte. Considerăm că măsura primarului de retragere a proiectului 51 a fost total abuzivă și ilegală din mai multe considerente pe care le-am sesizat atât prefectului de Neamț cât și prin plângerea penală pe care am făcut-o. Domnul Harbuz nu a venit cu retragerea demisiei ci doar cu modificări care nu sunt legale și întemeiate. Demisia operează unilateral fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator”, a explicat consilierul local Florentina Moise, președintele PSD Piatra-Neamț, citată de newsallert.ro (vestea.net face parte din categoria de media neagreată de PSD Neamț/Piatra Neamț, deci nu am fost invitați la această conferință de presă).

Reacția primarului Andrei Carabelea a fost una promptă:

”Noaptea aceasta m-am trezit de la 3:00.

Din nou. Așa cum se întâmplă în mai bine de jumătate dintre nopțile mele de vreo 3 luni încoace. Mă trezesc idei de proiecte mărețe precum Waterfront – un fel de Palas al Pietrei. Mă trezesc imagini terifiante precum cele de la secția ATI. Mă trezesc chiar și griji legate fie de datoria publică, fie de întârzierile de peste un an și jumătate de pe proiectele cu fonduri nerambursabile.

Citeam presa în dimineața aceasta și am aflat că PSD-ul a făcut plângere penală împotriva mea. Motivul: organizarea ședințelor de Consiliu Local. Adevăratul motiv: faptul că pesediștii au rămas proști când au înțeles strategia prin care i-am jucat pe 21 decembrie. Atunci pesediștii s-au făcut de râs. Acum au devenit de-a dreptul penibili. Dar nu, nu e genul de subiect care să mă țină treaz noaptea. E doar o dovadă în plus, pentru cine mai avea nevoie, că pentru unii contează doar orgoliul și câștigurile personale. Dar cred cu tărie că fiecare pasăre pe limba ei piere și că aceste personaje vor rămâne mereu blocate în lumea lor mică, agitânduse-se inutil printre interesele lor mărunte și ciupeli mizerabile. E clar ca nu ne țin treji noaptea aceleași preocupări

PS: pe mine mă amuză, doar cățelul e un pic șocat de preocupările unora”, este mesajul postat de edil pe Facebook la care a atașat și fotografia în care este alături de un patrupedul invocat.

D.V.

2 thoughts on “PSD-iștii, plângere penală împotriva primarului! Carabelea: „De-a dreptul penibili!”

  1. Ca cei de la PSD sunt prosti si in mare parte analfabeti stie toata lumea insa,ei nu sunt numai atat,PSD este partidul care a distrus aceasta tara prin crearea statului mafioto securist cu pensii speciale/serviciu halucinante la 40 de ani si angajati bugetari fara numar pe salarii de 2 ori mai mari decat in privat pentru munca zero,ceea ce a adus aceasta tara in pragul falimentului economic pentru ca toate aceste ”privilegii”halucinante si aberante s-au facut cu bani din imprumuturi externe astfel incat Romania are o datorie de 130 de miliarde de euro,bani cu care nu s-a facut absolut NIMIC pentru ca Romania arata ca o tara din AFRICA.

    Nu au facut nimic cat au fost la guvernare:nu drumuri,nu spitale,nu educatie=NIMIC.

    Nu numai ca sunt penibili.Ei sunt ticalosi,corupti si tradatori,aserviti satului securisto mafiot pe care il slujesc si slugaresc cu ”devotament” pentru a nu fi bagati la puscarie.

  2. Grija mare cu somnul(rațiunii! )sa nu te trezesti in celula lângă Alexe !

Lasă un răspuns