PSD-iştii nemţeni ironizaţi din cauza craiului Nichita: “Şi pe voi vă disciplinează tot cu Cordunenii?”

psd nichita

De parcă nu aveau destule problem în ograda proprie, social-democraţii nemţeni au devenit ţinte ale ironiilor din cauza primarului amorez de la Iaşi (implicat până peste cap în scandalul folosirii Poliţiei Locale şi a interlopilor din Clanul Cordunenilor pentru supraveghea iubitei sau adversarilor sau chiar pentru terorizarea celor care nu erau priviţi cu ochi buni).

Ce legătură au PSD-iştii nemţeni cu Constantin Nechita? Una foarte simplă şi clară: social-democraţii din Neamţ îi sunt subordanţi politic primarului ieşean care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte regional (Moldova) în PSD.

“Şi pe voi vă supraveghează şi vă disciplinează tot cu Cordunenii şi cu poliţiştii de la Locală? Să aveţi grijă dacă aveţi blonde prin partid, că astea cu zulufi aurii îi plac lui Gheorghe de la Iaşi”, îi iau mucaliţii peste picior pe unii colegi de partid ai lui Nichita.

Iar încercarea victimelor ironiilor stârneşte reacţii şi mai interesante: “Parcă sunteţi Ponta, aşa îl apăraţi. Bine vă mai şade, trageţi voi ponoasele pentru unul care era asociat cu interlopii şi comanda practici mafiote şi Poliţie Politică. Nu-i mai plângeţi de milă, că la fel făcea şi cu PSD-iştii din Iaşi, vedeţi că şi Cătălin Ivan s-a plâns că era filat de oamenii lui Nichita”.

La Congresul PSD din 2013, Nichita nu a avut contracandidat pentru funcţia de vicepreşedinte regional pe Moldova, fiind susţinut unanim inclusiv de delegaţii din filiala Neamţ.

În mai 2014, când Victor Ponta a venit la Neamţ înainte de alegerile parlamentare, Nichita a fost pe scenă, în primul rând, împreună cu liderii de la Centru şi cu cei locali.

În timp ce la Iaşi liderii altor formaţiuni politice l-au somat pe Nichita să-şi dea demisia din funcţia de primar, premierul Victor Ponta i-a luat apărarea celui care după o noapte de reţinere a scăpat doar cu controlul judiciar. Victor Ponta a întrebat, mirat, decât astfel de episoade ar justifica arestarea preventivă a unui primar?

Că primarul respective folosea Poliţia Locală pentru supraveghere informativă ilegală în interes personal, că apela şi la oameni din cel mai temut clan de interlopi din Moldova (Cordunenii) pentru a-i fila pe adversari etc sunt fapte care, probabil, în opinia premierului şi şefului PSD, sunt normale într-un stat de drept.

Daniel VINCA

Nota Bene: Celor tentaţi să întrebe „Totuşi ce au comun, Nichita, amanta şi PSD Neamţ” le spunem să nu se grăbească. Puţintică răbdare!… Vom reveni şi vom răspunde la această firească întrebare.

 

 

Lasă un răspuns