PSD-iștii, încă o temă grea pentru bugetul lui Carabelea: ajutoare de încălzire pentru familii monoparentale…

După victoria recentă a obținerii votului pentru indemnizații acordate mamelor care nasc, echipa PSD Piatra Neamț propune prin vocea președintei Florentina Moise o nouă alocare de tip social: ajutoare de încîlzire pentru anumite familii aflate în dicificultate financiară, cu accent pe familiile monoparentale.

<Ajutoare de încălzire pentru familiile monoparentale din Piatra-Neamț, cu venituri reduse și care au unul sau mai mulți copii în îngrijire.
Noul proiect pe care îl pregătim pentru a fi suspus aprobării consiliului local va fi despre acordarea de subvenții la încălzire, familiilor monoparentale din Piatra-Neamț, cu venituri reduse și care au unul sau mai mulți copii în îngrijire.
După cum știm cu toții, facturile la gaz au crescut foarte mult, la fel a crescut și prețul lemnului pentru foc. Familiile monoparentale cu unul sau mai mulți copii care au venituri sub 2.000 lei pe lună trebuie ajutate. Este de neconceput ca un părinte să fie obligat de neajunsurile financiare să facă economie la căldură și să țină copiii în frig.
Acest proiect se referă doar la familiile monoparentale unde îngrijirea copilului sau copiilor face imposibilă procurarea unor venituri suplimentare prin muncă>, anunță Florentina Moise.

Liderul social-democraților pietreni punctează și o ficultate legată de anticiparea exactă a impactului bugetar în condițiile în care administrația pietrenă nu ar avea evidențe exacte legate de potențialii beneficiari:Va fi un proiect puțin mai dificil în ceea ce privește anticiparea corectă a sumelor de bani ce vor trebui alocate deoarece la Piatra Neamț nu a existat in ultimii 30 de ani o preocupare constantă și nu s-a acordat atenția cuvenită familiilor monoparentale aflate în nevoi, motiv pentru care nu există o statistică clară cu numărul acestor tipuri de familii, cu veniturile sau cu nevoile acestora.
Noi am identificat această nevoie în urma multor audiențe, discuții și întâlniri cu femei din Piatra-Neamț care își cresc singure copiii și de abia reușesc să facă față cheltuielilor și nu pentru că nu ar vrea să muncească mai mult ci pentru că nu pot să se ocupe de creșterea copiilor și să mai facă și altceva pentru a-și mări veniturile.
Dorim ca familiile monoparentale cu copii și cu venituri lunare de sub 2.000 lei, de pe raza municipiului Piatra Neamț să primească o subvenție pentru încălzirea pe perioada anotimpului rece de 200 lei pe lună. Pentru unii poate nu sunt bani mulți acești 200 de lei pe lună dar pentru o familie cu un singur părinte și copii însemnă diferența de la 18 la 21 de grade în locuință”.

Rămâne de văzut care va fi impactul financiar al unei asemenea decizii în condițiile în care bugetul Primăriei Piatra Neamț nu e totuși unul roz-bombon și în ce măsură un astfel de ajutor nu ar dubla un sprijin care, în alți ani, venea de la Guvern.

V.N.

Lasă un răspuns