PSD cere demisia „penalului Alexe” (anchetat) de la PNL, fără să zică nimic de „penalul Arsene” (condamnat) de la PSD

PSD-istul Maricel Popa (președinte organizația județeană Iași, tovarăș de partid și de combinații cu Ionel Arsene) crede că politicienii vizați de chestiuni penale trebuie să-și dea demisia din funcțiile publice. Mesajul lui Popa îl vizează însă concret pe Costel Alexe (PNL, președintele CJ Iași, cercetat într-un al doilea dosar penal) și-l ocolește ipocrit pe Ionel Arsene (care a trecut de stadiul de anchetă și e deja condamnat – cu drept de apel – într-un dosar penal care vizează TREI fapte de corupție la 8 ani și 4 luni de închisoare).

Mesajul Oganizației județene Iași a PSD (condusă de Popa) a fost transmis  după ce DNA l-a inculpat acum câteva zile pe Alexe într-un dosar de abuz în serviciu pentru că ar fi influențat numirea unui director interimar la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”.

„Costel Alexe trebuie să demisioneze din fruntea acestei instituții cât mai repede. Iașul a fost suficient făcut de rușine la nivel național.
Următorul pas este organizarea de alegeri anticipate. Stagnarea dezvoltării Iașului trebuie să înceteze. Ieșenii au nevoie de lideri curați, competenți care să muncească în folosul și beneficiul comunității, nu în cel personal sau al grupurilor de interese”, a declarat liderul social-democraților ieșeni, Maricel Popa, potrivit comunicatului citat.

Pe de altă parte, PSD continuă să îl susțină pe Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, care a fost condamnat în 6 aprilie la la 8 ani și 4 luni închisoare într-un dosar în care acesta este acuzat de 3 (TREI) fapte penale. Judecătorul a dat câte cinci ani de închisoare pentru fiecare faptă penală și, prin contopire, au rezultat 8 ani și 4 luni de închisoare.

„Ceea ce anticipam acum mai multe luni s-a întâmplat. Costel Alexe a devenit inculpat într-un nou dosar penal. Infractorul de la Consiliul Județean este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu. Anterior, la sfârșitul lunii aprilie 2021 a devenit inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare. Cam acestea sunt lucrurile cu care se ocupă Costel Alexe. Două dosare penale din cauza cărora Iașul este făcut de rușine la nivel național”, a mai declarat senatorul PSD Maricel Popa.

Să nu fi auzit Maricel Popa de condamnarea deja primită de Arsene?

Informațiile publice deja de notorietate arată că dincolo de tovărășia de la partid, Popa și Arsene sunt principalii artizani ai combinației cu sac de bani publici dați pe panarama de pseudo-spital de Lețcani.
De asemenea, fiica lui Maricel Popa și-a întins afacerile și prin Neamț și – coincidență! – este un furnizor fericit și bine-plătit de Consiliul Județean Neamț.

D.V.

Lasă un răspuns