PSD acuză: “mascarea orientării politice sub titulatura de <>”

simionica

PSD revine cu un punct de vedere pe ceea ce s-a întâmplat joi la Consiliul Local Piatra Neamţ când nu a reuşit să cucerească funcţia de primar interimar ba a şi pierdut-o pe cea de viceprimar.

Comunitatul de mai jos a fost transmis de PSD Piatra Neamţ, nu de PSD Neamţ!, cei doi preşedinţi ai organizaţiei judeţene fiind, probabil, ocupaţi cu treburi şi mai importante pentru nemţeni.

Publicăm integral comunicatul remis şi asumat de Aurelia Simionică:

COMUNICAT DE PRESA

 Avand in vedere situatia creata in Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamt in sedinta din 30.04.2015 consideram necesar sa clarificam cateva aspecte:

            – evolutia evenimentelor din Primaria Piatra Neamt a impus la nivelul Consiliului Local o colaborare a tuturor grupurilor politice.  P.S.D. a aderat constient de situatia dificila in care se afla comunitatea.
            – implicarea in stabilitatea Consiliului Local si in activitatea administrativa a P.S.D. a fost majora, fiind si singurul grup politic stabil.
            – tradarea pactului U.S.L. de catre liberali, precum si utilizarea mascarii orientarii politice sub titulatura de “independenti” a unor consilieri locali, a creat premizele denaturarii vointei exprimate de alegatori in iunie 2012.
            – moral fata de alegatorii nostri si in concordanta cu implicarea P.S.D. in Consliul Local si administratie era sa ne asumam raspunderea, dar si realizarile.
            – am propus si am incercat sa pastram acelasi echilibru in Consiliul Local – P.S.D., P.N.L., independenti – deci unde a fost tradarea invocata de P.N.L.? Poate in randul “independentilor” care au promis sustinerea proiectului si la vot au tradat? Cu ce pret?
            – utilizand acceasi practica de victimizare, P.N.L. a folosit toate metodele pentru a pastra controlul asupra Consiliului Local preluand toate parghiile administratiei locale, desi la alegerile din 2012 au intrat in Consiliul Local cu 4 consilieri locali si aceia in formula U.S.L.!
            -in cadrul sedintei din 30.04.2015 P.N.L. a aplicat o interpretare proprie a prevederilor lg. 215/2001 si prin amendament la proiectul nostru a propus schimbarea viceprimarului P.S.D. cu un viceprimar P.N.L. eliminand obiectul initial al hotararii 35. Acesta ar fi trebuit supus la vot in forma initiala, iar P.N.L. trebuia sa initieze un proiect propriu. Si pentru siguranta, consilierul local propus si sustinut de P.N.L. ca viceprimar, a numarat voturile facand parte din comisia de validare, fara a se retrage anterior. Si tot ca o dovada a seriozitatii, in aceeasi zi si-a dat demisia!
            – grupul P.S.D. va continua si din opozitie sa sprijine Consiliul Local si administratia, responsabil si asumat; personal voi acorda sustinere pentru proiectele in favoarea orasului, inclusiv pentru finalizarea celor incepute in calitatea de viceprimar.

            Multumesc celor care si-au manifestat sustinerea in aceasta perioada, raman un om de stanga si imi doresc un oras dezvoltat armonios pentru toti locuitorii, administrat conform vointei acestora, cu o conducere transparenta si echilibrata.

Organizatia Municipala 
   P.S.D. Piatra Neamt
Presedinte Simionica Aurelia

D. VINCA

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.