Provocare de la femeile din PSD: Drag de RomânIE !

Femeile social-democrate din Neamț țin să-și confirme statutul de cea mai activă organizație politică specială din peisajul județului și, duminică, la Tașca, organizează o sărbătoare de inimă și cu mult suflet românesc: „Drag de RomânIE”, anunță un comunicat remis de PSD Neamț.
Jocul de majuscule din numele și afișul manifestării nu este întâmplător, acțiunea fiind deschisă pentru oricine (indiferent de apartenența politică) dar, în loc de bilet de intrare, organizatorii sugerează ideea costumației populare pentru participanți.

„Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate Neamț organizează o sărbătoare câmpenească în port popular, duminică, 21 august, în Parcul „Sfânta Maria“ din Tașca, începând cu ora 13.30. Inițiativa aparține președintei femeilor social democrate Neamț, Carmen-Elena Nastasă, care urmărește prin acest eveniment să realizeze o reuniune a tuturor doamnelor și domnilor care iubesc tradițiile și portul popular, indiferent de vârstă, ocupație și orientare politică”, menționează comunicatul respectiv.

„Duminică, pe 21 august, va avea loc o serbarea câmpenească, în Parcul «Sfânta Maria», din Tașca. Sunt așteptate toate gospodinele și toți gospodarii care doresc să vină la o «șezătoare» de Mileniul III! Dar să nu le lipsească ia, căci regula numărul 1 a evenimentului este să purtăm port popular! Îi mulțumesc Danei Ursache, primărița de Tașca, pentru că s-a oferit să fie gazdă a evenimentului“, a declarat Carmen-Elena Nastasă, președinta OFSD Neamț.

Activitățile de acest gen (dar și pe alte tematici) ale OFSD Neamț sparg tiparul (nefericit, din păcate) din ultimii ani, de la Neamț, în care organizațiile speciale de partid (femei, tineret, seniori) sunt doar un fel de liste de inventar care bifează existența acestora ca sarcină de partid și atât. Și asta e valabil la toate formațiunile politice!…
Sunt 1-2 organizații de femei (pe județ sau pe UAT-uri) care mai mișcă câte ceva. La fel ar fi situația (dar la scară mai redusă ca impact) și cu organizațiile de seniori. În schimb, la organizațiile de tineret se poate vorbi de o SILENZIO STAMPA totală (nu doar în vorbe, ci și în fapte).
Astfel, la presa din Neamț, de ani de zile, nu a mai ajuns un comunicate remis de sau referitor la organizațiile de tineret din partide (execpție făcând, poate, vreo ședință de alegeri, comunicată tot de seniori). Liderii de tineret sunt inexistenți în mesajul public, nimeni nu-i vede nici la conferințe de presă, nici la vreo emisiune, nici la vreo acțiune asumată de tineri.
Nu e exclus să nu fie invitați de presă și pentru că nimeni nu știe de existența lor, cu excepția celor care i-au numit…
În concluzie, duminică, la Tașca e cu distracție românească, marca OFSD Neamț…
D.V.