Provocare de Cartea Recordurilor: „Veniţi în IA TRADIŢIONALĂ la proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul!”

O provocare lansată în urmă cu câteva minute de Carmen Nastasă (de la Centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare) poate atrage atenţia asupra oraşului Piatra Neamţ ca la un eveniment tip Cartea recordurilor, fiind vorba de invitaţia ca participanţii la un eveniment legat de istoria locului să vină îmbrăcaţi în ii tradiţionale.

<<Stimați nemțeni, vă lansez invitația de a participa în număr cât mai mare la proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul și procesiunea cu Sfintele Moaște, care va avea loc la Piatra Neamț. Pentru ca evenimentul să fie unul de succes, vă propun ca fiecare dintre participanți să poarte ia tradițională. Vom marca astfel sărbătoarea acestei piese vestimentare, care va fi celebrată pe 24 iunie.
Haideți să reînviem atmosfera în care bunicii își arătau credința, în straie naționale! Haideți să fim frumoși, uniți prin port, fericiți prin rugăciune!>>, spune Carmen Nastasă în mesajul ei.

Evenimentul canonizării locale are loc pe data de 23 iunie (sâmbătă), de la ora 18.15. Detalii, AICI – 5 ierarhi la Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul

Sfântul Gheorghe Pelerinul a trăit partea a doua a vieţii locuind în Turnul lui Ştefan din Piatra Neamţ de lângî Biserica Sf. Ioan Domnesc.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Provocare de Cartea Recordurilor: „Veniţi în IA TRADIŢIONALĂ la proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul!”

  1. Nu are legatura cu articolul dar as vrea sa verificati cine anume si cu ce acord in strandul municipal in zona dinspre baza hipica au fost depozitati zeci de metri cubi de pamant amestecat cu niste deseuri de sticla si plastic. Cineva a vrut sa scape de gunoi si a reusit direct in strand.

Lasă un răspuns