Protest al angajaților de la Carrefour și Supeco, luni! În magazine, grevă japoneză!

Sindicatele din cadrul grupului Carrefour: Sindicatul Salariaților Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Național Artima, Sindicatul Național Supeco, alături de Federația Sindicatelor din Comerț, organizează luni o acțiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, Nr 4C care, în paralel, în magazinele din ttoată țară va fi dublată de o grevă japoneză.

„Luni, 25 martie, între orele 11.00 și 13.00, va avea loc protestul membrilor de sindicat din cadrul companiilor membre ale grupului Carrefour SA.

Sindicatele din cadrul grupului Carrefour: Sindicatul Salariaților Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Național Artima, Sindicatul Național Supeco, alături de Federația Sindicatelor din Comerț, organizează o acțiune de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, Nr 4C”, a informat sindicatul.

Principalele solicitări ale angajaților care au anunțat proteste sunt legate de acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă și de acordarea primei de transport pentru angajații din toate formatele Carrefour.

Protestul va fi susținut simultan în magazine

Protestul va fi susținut simultan în magazine, de către membrii de sindicat, prin purtarea unor bandane de culoarea altă, fără oprirea lucrului.

Compania franceză Carrefour SA are rezultate financiare foarte bune în România, cu o creștere anuală de 7% a cifrei de afaceri, potrivit datelor companiei. Aceste rezultate se datorează în mare măsură efortului miilor de angajați care asigură aprovizionarea, aranjarea corectă a mărfurilor și funcționarea zilnică a magazinelor. Acești angajați sunt plătiți în general la nivelul salariului minim sau în proximitatea acestuia, potrivit adevarul.ro.

CNS Cartel ALFA este alături de membrii săi și le susține revendicările. „Contribuția angajaților la prosperitatea companiei trebuie recunoscută în mod corect, prin condiții de muncă și venituri decente!”, spun sindicaliștii.

V.N.