Protecția Copilului confirmă că nu a fost solicitată de către Poliție pentru consilierea victimei de la Roznov: „Ne-am autosesizat!”


Deși toate procedurile de bună practică și reglementările în vigoare obligă Poliția să anunțe imediat Protecția Copilului despre orice fel de abuz împotriva unui minor (pentru ca victima să fie consiliată), DGASPC Neamț informa ieri dimineață (26 mai 2020) că această istituție județeană specializată nu a fost informată, oficial, despre caz.
Mai exact, cei de la Serviciul Copil Maltratat din cadrul DGASPC Neamț s-au autosesizat (din presă), după cum se înțelege din comunicatul remis ieri dimineață de către DGASPC Neamț.
Reamintim că ancheta Poliției a început, de fapt, în seara de 25 mai, abia după ce presa a scris despre cazul care devenise public prin postarea unui clip video mai mult decât elocvent pe internet.
Abuzul fizic și sexual împotriva minorului de 16 ani avusese loc încă de pe data de 24, iar Poliția Roznov a fost informată de altă victimă, încă din aceeași zi. A doua zi au fost din nou la Poliția Roznov 2 victime dar un polițist de acolo le-a trimis la plimbare, fără ca măcar să aibă curiozitatea de a se uita pe filmul pe care băieții îl aduseseră cu ei.

<<Filmul abuzului petrecut la Roznov este șocant, greu de privit și absolut revoltător. În afara abuzului propriu-zis absolut condamnabil este de neimaginat reacția privitorilor care asistă pasivi la acest incident fără să intervină sau fără să solicite sprijinul Poliției. DGASPC Neamț condamnă ferm astfel de atitudini și solicită tuturor să intervină urgent în astfel de situații și să ajute victimele în orice formă pot. Atitudinea pasivă îi face complici și contribuie fiecare dintre ei la distrugerea unor vieți nevinovate.
În acest caz colegii de la Serviciul Copil Maltratat din cadrul DGASPC Neamț s-au autosesizat și vor lua legătura cu Poliția Roznov și serviciul de asistență socială comunitară din localitatea respectivă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Din filmare reiese că este vorba despre abuz fizic, sexual și emoțional motiv pentru care se va propune includerea victimei inclusă într-un program de consiliere psihologică pentru a o ajuta să treacă peste traumele suferite>>, precizează DGASPC Neamț.

Din comunicatul de mai sus, reținem că din filmare, specialiștii DGASPC au constatat, ca toată lumea, că e vorba de un caz șocant, revoltător. Dacă nici în astfel de situații, IPJ Neamț nu anunță imediat acești specialiști de la DGASPC, atunci când o face?…

D.V.


Comentarii Facebook

Lasă un răspuns