Promovabilitate sub 50 la sută la simulări


Mai mult de jumătate din elevii prezenți la simulările examenului de evaluare națională și bacalaureat organizate la jumătatea lunii trecute nu au obținut medii de trecere. Potrivit cifrelor furnizate de responsabilii Inspectoratului Școlar Județean Neamț, la clasa a VIII-a au trecut de Evaluarea Națională doar 49,47 la sută din elevii înscriși la examen, în timp ce la clasele a XI-a au obținut medii generale peste 5 doar 49,52 la sută.
Și mai scăzută este rata de promovabilitate la clasele a XII-a, unde numai 42,81 la sută din elevii prezenți în sălile de examen au reușit să obțină medii peste 6.
Potrivit inspectorului școlar general adjunct al județului Neamț, prof. Ioan Milea, procentul de promovabilitate este în creștere față de anul trecut, atât pentru clasa a opta, cât și pentru clasele a unsprezecea și a douăsprezecea.
„La simulările din 2016, la evaluarea națională procentul de promovabilitate a fost de 46,2 la sută – cu trei la sută mai mare anul acesta, în timp ce la clasa a XI-a s-a înregistrat o creștere de aproape 7 la sută. Nu în ultimul rând și la clasa a XII-a se înregistrează o ușoară creștere față de anul trecut, când au obținut medii de trecere 41,32 la sută dintre elevii examinați”, a declarat Milea.
În ceea ce privește rezultatele obținute de elevii de-a opta, la limba română cei mai mulți – 739 – au obținut note între 7 și 7,99, doar trei luând nota maximă. La mate au fost 21 de note de zece, în schimb majoritatea elevilor – 983 din 4396 prezenți – au obținut note între 2 și 2,99.
Elevii de clasa a XI-a au obținut 27 de note de zece, în timp ce 65 de colegi din ultimul an de studiu și-au adjudecat nota maximă.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns