Proiect WOW: un nou spital judeţean, de 15 etaje şi cu o suprafaţă desfăşurată cât 5 stadioane! VIDEO

Toţi cei 30 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţa de azi a Consiliului Judeţean Neamţ au votat unul dintre cele mai WOW proiecte (se poate citi „îndrăzneţe”) din istoria administraţiei nemţene postdecembriste – documentaţia pentru un nou spital judeţean de urgenţe, cu un pavilion nou principal de 15 etaje, cu o arie desfăşurată cât patru stadioane de fotbal.

Investiția, propusă și promovată de președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, va cuprinde realizarea unui pavilion nou, cu o suprafață totală de 44.000 de metri pătrați, din care suprafața medicală utilă va fi de 29.433 metri pătrați, precum și a unui Centru de Radioterapie și Oncologie Medicală desfășurat pe o suprafață de 6.038 metri pătrați (suprafață utilă medicală de 5.127 metri pătrați).

Cum un teren de fotbal are în general o suprafață de 10.000 de metri pătrați (sau chiar mai puțin), cei 50.000 de metri pătrați (arie desfășurată) din noile construcții echivalează cu 5 astfel de suprafețe.

Denumirea oficială a proiectului este „Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – Secții medicale, Chirurgicale, Centru de radioterapie și Oncologie medicală” şi în şedinţa de astăzi Arsene a spus consilierilor judeţeni că speră că pâna la sfârşitul acestui an să fie făcuţi paşi importanţi în elaborarea proiectului şi a celorlalte documente conexe.

Preşedintele CJ Neamţ nu a vorbit astăzi despre sursa de finanţare şi este evident că o asemenea investiţie nu s-ar putea baza pe resursele proprii ale instituţiei judeţene. Cu siguranţă că o posibilă finanţare pentru un aşa proiect costisitor ar putea fi asigurată doar din surse externe CJ, gen CNI (Compania Naţională de Investiţii) sau altele similare. La prima vedere e vorba de costuri de zeci de milioane de euro (dacă nu chiar mai bine).

V.N.

Comentarii Facebook

9 thoughts on “Proiect WOW: un nou spital judeţean, de 15 etaje şi cu o suprafaţă desfăşurată cât 5 stadioane! VIDEO

 1. O minciuna gogonata nu va fi realizat niciodata asa ceva.A fost proiectul cu terenul oferit de comu na Gircina la Deal frasinel dar a fost si la comuna Dragomiresti cu terenul in suprafata de 16 ha oferit de primarie cu titlul gratuit Piti a cazut iar acum s a ales praful de proiect.Arsene a plantat copaci cu cetateni comunei iar azi sint la cutite cu Piti atitea proiecte politice mincinoase pantraguelice facute de niste minti naive Apropo proiectele de 900 sute de milioane de euro cu modernizarea drumurilor de anul trecut cum a ramas

 2. ACEST POLITRUC A A TERMINAT TOATE PODURILE ȘI PODEȚELE , AXIALUL , DRUMUL BICAZ – POIANA LARGULUI , AUTOSTRADA TG. MUREȘ – MOSCOVA ……ȘI CONTINUĂ CU MINCIUNILE POLITICIANISTE !!!!!
  APROPO ……DE CÂND NU AȚI CIRCULAT DE LA BICAZ LA POIANA LARGULUI ????

 3. Se vede ca a inceput campania electorala. Alta abureala pentru amaratii din zona….sa fim seriosi…noi nu avem drumuri asfaltate corect,o retea de apa bine construita si consolidata,si voi visati spital nou???? Trezirea,oameni buni…..De gogosile lui Arsene ne-am cam saturat.Sunt tot mai umflate,pe masura ce se apropie data alegerilor….Nu ca astia de la PNL sau USR ar fi mai breji….

 4. MINCIUNIIIII….pe acelasi sablon electoral. ,,Desteptul promite si prostul trage nadejde”…nu conteza votul sa vina !!!!

 5. Dacă Ionel ăsta se tine de promisiune execut eu un an din sentința lui….

 6. Cred ca acest accident la conducerea CJ, consuma ceaiuri interzise daca are asemenea fantezii.
  Bine mai, trecerea de la negru de fum, la bronzul din Maldive, poate creea ceva halucinatii dar nici asa..
  Nu zic ca astfel de visuri nu sunt euforice dar mai profitorule dupa ce te reacomodezi cu fusul orar, priveste gropile din strazile judetului, vezi cati ,,dragi nemteni,, au wc-ul in curte si alte chestii pamantene..
  Pana la un asemenea spital, poate imbunatatesti masa pacientilor din spitalul existent de la 4,5 lei/zi, la o mica parte din valoarea cotei de carburant, alocata tie, votata de lacustele tale si nu in ultimul rand, ai facut un calcul cam cat si ce personal este necesar ?

Lasă un răspuns