Proiect semnat de Primărie cu ADR! 80 de stații de autobuz, vor fi modernizate!

Primarul Dragoș Chitic și directorul Agenției de Dezvoltare Regională N-E, Vasile Asandei au semnat astăzi contractul de finanțare a proiectului „Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transport public”.

Proiectul are valoarea de 4.808.000 euro, contribuția municipalității fiind de 2% și presupune modernizarea a 80 de stații de așteptare pentru transportul public din Municipiul Piatra-Neamț, dotarea lor cu panouri LED/LCD, cu panouri de afișaj informativ conectat la dispozitive montate pe mijloacele de transport în comun, ce pot prezenta timpul de sosire al mijlocului de transport, distanțe sau alte informații utile, echiparea cu panouri fotovoltaice astfel încât să poată fi independente energetic, cu dispozitive de conectare wireless, camere de supraveghere etc.

Acest proiect este complementar cu alte proiecte pentru Piatra-Neamț aflate în evaluare, inclusiv achiziționarea de autobuze electrice, și care contribuie împreună la atingerea obiectivului general de de stimulare a utilizării mijloacelor de transport public în detrimentul mașinilor personale, de reducere a emisiilor de CO2.

„Fondurile europene reprezintă o soluție la îndemâna autorităților locale pentru realizarea de investiții care să dezvolte comunitățile și din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în orașul nostru”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

VN

One thought on “Proiect semnat de Primărie cu ADR! 80 de stații de autobuz, vor fi modernizate!

  1. E bine dar sa fie folosite de calatori nu ca pe Ulmilor unde seara , in special vara se aduna pe bancile din statia de microbuz zgomotosi pana noaptea tarziu . Si da trebuie camere de supraveghere .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.