Proiect de modernizare a Atelierului TT BLOCAT… de lipsa unui aviz al directoarei Cărbunariu!

Episod hilar ieri în şedinţa Consiliului Judeţean Neamţ unde o investiţie importantă pentru Atelierul teatrului Tineretului a fost blocată cel puţin deocamdată, pe o fază incipientă, pentru că la CJ Neamţ nu a ajuns un punct de vedere al directoarei de la TT, Gianina Cărbunariu.

Subiectul aprobării documentaţiei tehnice (faya DALI) a fost unul din cele două din proiectul cu numărul 21 pe ordinea de zi de ieri dar chiar preşedintele CJ a propus, printr-un amendament, scoaterea acestuia de la dezbateri. „La acest punct doresc să fac un amendament: se propune eliminarea articolului doi şi a anexei numărul doi (…) referitoare la Documentaţia (…) pentru proiectul <<Reabilitarea, consolidarea, reparaţii şi amenajări interioare la clădirea Atelier de producţie pentru Teatrul Tineretului>> întrucât nu ne-a parvenit încă punctul de vedere al beneficiarului investiţiei, respectiv Teatrul Tineretului”, au fost lămuririle date de Ionel Arsene.

„Deci dispare de tot din proiect partea cu investiţia de la Teatru…>>, a concluzionat consilierul judeţean PNL  Florin Hopşa, iar Arsene a confirmat: „Da. Nu ne-a venit încă punctul de vedere al Teatrului şi vreau să am şi punctul de vedere al lor”.

Arsene a folosit de două ori cuvântul „ÎNCĂ” despre punctul de vedere al directoarei TT (care poate fi considerat un fel de aviz de principiu) ceea ce pentru orice spectator înseamnă că e aşteptat un răspuns care a fost deja solicitat. Alminteri – logic, nu? – ar fi spus că CJ urmează să solicite un punct de vedere…

Dar fix pe acest detaliu a urmat la partea de Diverse un dialog între consilierul PNL Cornel Agăleanu şi acelaşi Arsene.

Agăleanu – De ce până la această dată beneficiarul, adică teatrul Tineretului din Piatra Neamţ nu a venit cu un punct de vedere şi, de fapt, de ce punct de vedere avem noi nevoie?

Arsene – Acolo noi avem un SF… Sigur, investiţia va fi făcută prin Compania Naţională de Investiţii dar felul în care va fi făcută compartimentarea plus proiectul tehnic de acolo cred că ar trebui să avem un punct de vedere şi al Teatrului Tineretului pentru că până la urmă ei vor folosi spaţiul ăsta şi vrem să vedem şi cum văd ei amenajarea de acolo. De aia am şi propus să scoatem de pe ordinea de zi acuma să intrăm în următoarea şedinţă extraordinară ca să le dăm posibilitatea celor de la Teatrul Tineretului să vină cu un punct de vedere.

Agăleanu – Să înţeleg că totuşi nu a fost solicitat un punct de vedere. Sau a fost solicitat şi el nu a venit…

Agăleanu – Bănuiesc că a fost solicitat dar urmează să vină…

Valoarea totală a investiţiei de la Atelierul TT (pentru care ieri consilierii judeţeni nu au mai votat Documentaţia tehnico-economică) este de 461.000 lei, din care pentru partea de construcţii-montaj ar urma să fie alocaţi 337.000 lei. Cele două sume sunt fără TVA.

Jurnalistic vorbind, nici nu are rost să cerem un punct de vedere de la conducerea TT de ce nu a dat răspunsul solicitat de CJ. Cu siguranţă, Gianina Cărbunariu ar răspunde că a fost foarte prinsă cu organizarea Festivalului de Teatru. Tot cu siguranţă, după ce se va termina Festivalul, după ce va face şi ultimele plăţi la diverşi furnizori sau parteneri (pe bani) în organizarea evenimentului, directoarea Cărbunariu îşi va găsi timp să dea şi răspunsul aşteptat.

Oricum, până să fie realizată efectiv lucrarea respectivă va mai trece ceva timp şi tare ar fi să urmeze o iarnă blândă ca angajaţii Atelierului TT să nu mai tremure de frig la muncă, aşa cum s-a întâmplat iarna trecută

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Proiect de modernizare a Atelierului TT BLOCAT… de lipsa unui aviz al directoarei Cărbunariu!

Lasă un răspuns