Proiect Chitic: Piaţa nouă dată cu dedicaţie unei firme în insolvenţă!

Piaţa nouă, recepţionată ieri de către CNI şi care urmează a fi preluată în inventarul Primăriei Piatra Neamţ ar putea fi dată în administrare direct firmei Urban – aceasta este iniţiativa primarului Dragoş Chitic care face obiectul unui articol dintr-o hotărâre a CL Piatra Neamţ care urmează a fi discutată în şedinţa extraordinară de vineri.

Este vorba de al doilea proiect de pe ordinea de zi, proiect iniţiat de primar care semnează, de asemenea, şi expunerea de motive. Vezi cele două documente de mai jos (CLICK pe imagine pentru a mări).

După cum se observă, punctul 1 face referire la demararea unei proceduri pentru stabilirea (prin licitaţie cum se spune) a unei firme care să administreze piaţa dar, până atunci (evident, argumentul fiind că procedura poate dura şi că e păcat ca investiţia să nu fie folosită), primarul Chitic vine cu soluţia la care se aştepta toată lumea. Direct, fără licitaţie – cu dedicaţie, cum se spune – obiectivul să fie predat la Urban.

După cum se menţionează şi în proiectul de hotărâre, firma Urban (acţionar unic Consiliul Local Piatra Neamţ) este în insolvenţă. Cel puţin discutabilă e şi maniera prin care se doreşte pusă în operă această manevră: încheierea unui act adiţional la un contract din… 1999! În primul rând actuala piaţă nu este acelaşi obiectiv cu fosta Piaţă Centrală. Cea veche a ars, aceasta e o nouă piaţă, reconstruită de la zero în procent de 99 la sută (a fost păstrat locul şi acei stâlpi metalici de pe laterala dinspre fosta Fabrică 8 Martie.

O alt posibil argument care va fi invocat probabil în şedinţa de vineri ca fi faptul că Urban (firmă în insolvenţă) ar fi proprietarul reţelei de utilităţi din jurul Pieţei. Mai întâi, cât de normal este ca respectiva reţea să aparţină unei firme (care se vede în ce situaţie este) şi nu Primăriei sau operatorului care deţinea reţeaua de apă şi canal din tot judeţul? Apoi apare întrebarea: Urban plăteşte vreun leu chirie pentru că respectiva reţea (ampalsată pe domniul public) grevează o proprietate a comunităţii? Şi nu poţi să nu te întrebi dacă „detaliul” cu reţeaua de utilităţi nu o fi tocmai chichiţa prin care cineva să fi dorit să asigure Urbanului monopolul pe administrarea noii pieţe?

Revenind la intenţia de transmitere cu dedicaţie? Cât de normal e să faci acest pas pentru o firmă care se află, în acest moment, în insolvenţă? Ca să nu mai spunem că aceeaşi societate, Urban, administrează acum şi pieţele Dărmăneşti şi Precista care arată ca vai de mama lor. Aceeaşi societate, Urban, s-a ocupat şi de fosta Piaţă Mărăţei care acum este închisă…

Municipalitatea pietreană are în portofoliu şi alte firme, unele cu activitate curentă în administrarea altor spaţii de utilitate publică. De ce Urban şi nu altă firmă? E vorba şi de miză politică la mijloc, oare?

Mai mult ca sigur că majoritatea PSD-ALDE-PMP nu va reacţiona pozitiv la propunerea primarului. Şi motive de vor găsi de încă 10 ori mai multe decât cele expuse mai sus. Într-o atare situaţie, propunerea primarului Chitic (fără şanse reale de a trece de votul majorităţii) nu va face decât să pună mai mult gaz pe foc, să inflameze şi mai mult spiritele într-un Consiliu Local care şi aşa nu e unul liniştit. Astfel de demersuri (vezi şi şedinţa extraordinară care nu a avut loc din lipsă de cvorum) ale primarului şi taberei sale, s-or înscrie în linia de normalitate în administraţie pe care Dragoş Chitic o promitea în campania electorală?

D.VINCA

Nota Bene – Literele colorate din coperta care însoţeşte acest text nu sunt vreo creaţie specială. Nu, sunt nişte litere normale care au decupat din fundalul unei fotografii cu flăcările de la incendiul care a mistuit Piaţa Centrală în incendiul din noaptea de 19-20 iulie 2014.

Fotografia respectivă este aceasta:

 

3 thoughts on “Proiect Chitic: Piaţa nouă dată cu dedicaţie unei firme în insolvenţă!

  1. Ce se intampla in Primaria Piatra Neamt e de-a dreptul hilar, stigator la cer si e o bataie de joc pe banii popolatiei platitoare de impozite. Ca cetatean, o sa fac in asa fel incat nu voi mai plati nicio taxa sau impozit asteptand somatii de la primarie sau de la taxe si impozite dupa care ma voi adresa DNA Bucuresti cu o plangere penala pentru a fi cercetat modul de cheltuire a banului public, datoriile primariei catre terti precum si datoriile socuetatilor primariei. Asa ca dle Chitic pregatiti-va sa raspundeti pentru dezastrul din oras si pentru toate matrapazlacurile pe care le faceti

  2. Adminstratorul Urban este dl. Vulpe, nasul doamnei deputat Mihaela Stoica!Uite cum se leaga lucrurile!

  3. DE ACEASTA DATA primarul chitic depaseste orice masura.acum imi dau seama ce toxic este acest om si ce mult a gresit urbea ca la ales primar.intradevar grupare mafiota creata de stefan isi desavarseste operatiunea foc la piata.deci acei indivizi care aveau obligatia de serviciu sa protejeze piata in loc sa fie colegi de celula cu stefan primesc la cheie o noua investitie pentru care nu au miscat un deget.oameni buni in ce lume traim.cine dracu a mai vazut ca matul si vulpea sa stea in concubinaj la furaciune.RUSINE DOMNULE PRIMAR PENTRU INTENTIA DE A FI PARTAS LA JAF.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.