Programul „Din grijă pentru copii”, prezentat de deputat Mara Calista

Măsuri speciale pentru protecția copiilor, asta înseamnă Programul „Din grijă pentru copii”, prezentat nemțenilor de deputatul (PNL) Mara Calista.

<”Din grija pentru copii” este cel mai amplu program dedicat sănătății emoționale și siguranței copiilor, în contextul Pandemiei de COVID-19. Programul, care va avea durată de 2 ani va beneficia de aproape 6 milioane de euro, a fost  prezentat de prim – ministrul Florin Cîțu și consilierul de stat Mădălina Turza.

Programul va aduce o abordare inovatoare în legislația națională, din perspectiva faptului că măsurile sale adresează transversal două probleme majore cu privire la copii, în contextul Pandemiei de COVID-19, respectiv suportul psiho-emoțional și siguranța acestora:

· 70.000 de ore de consiliere psihologică și psihoterapie pentru copiii identificați cu tulburări psiho-emoționale generate de Pandemia de COVID-19,

· introducerea de către Ministerul Educației în curriculum școlar a tematicilor de educație psiho-emoțională, managementul emoțiilor, siguranța online

· Asigurarea de sesiuni de formare pentru cel puțin 7000 de specialiști în domeniul managementului emoțiilor și al relaționării, metode de identificare și intervenție în situațiile disruptive psiho-emoțional.

· Introducerea unui modul de formare a competențelor în domeniul psiho-emoțional pentru profesori la nivel de masterat didactic,

· Desemnarea de inspectori școlari dedicați pentru managementul incluziunii și al suportului psiho-pedagogic”, detaliază Mara Calista.

Parlamentarul PNL anunță și alte componente ale acestui program:

<· Realizarea de camere de audieri destinate copiilor victime ale infracțiunilor în fiecare județ,

· Dezvoltarea un sistem informatic integrat de analiză și sortare intuitivă a imaginilor și clipurilor video cu caracter abuziv împotriva copiilor, care va eficientiza substanțial componenta de combatere a pornografiei infantile și a exploatării și abuzului minorilor online,

· Implementarea unui mecanism de alertă în timp real pentru copiii dispăruți,

· Crearea unui număr unic la nivel național pentru urgențe legate de copii,

· Dezvoltarea Platformei de resurse dingrijapentrucopii.gov.ro dedicată atât copiilor, cât și specialiștilor și părinților. Aceasta va conține materiale de specialitate, realizate de profesioniștii în domeniu, ghiduri și proceduri>.

V.N.

One thought on “Programul „Din grijă pentru copii”, prezentat de deputat Mara Calista

  1. daca o interesau copii ,le mareati alocatia atunci cand trebuia.gargara in ochii fraierilor!

Lasă un răspuns