Programul complet al Zilelor Orașului Tîrgu Neamț

Ediția din 2017 a Zilelor Orașului Tîrgu Neamț, debutează astăzi. După slujba religioasă pentru Nașterea Maicii Domnului, de la ora 12, Primăria și Consiliul Local Tîrgu Neamț au pregătit 3 zile de manifestări culturale, sportive și artistice, pentru toate gusturile și toate vârstele. Expoziția de fotografie „Școlile Neamțului – imagini de odinioară”, este cea care va deschide seria evenimetelor. Vor  urma simpozionul „Identitate și memorie prin educație – istoria școlilor din județul Neamț”, semnarea oficială a „Înțelegerii de cooperare între orașul Tîrgu Neamț și comuna Bubuieci din Chișinău” și înmânarea plachetelor “cetățeni de onoare” ai orașului Târgu Neamț. De la ora 17, tîrg-nemțenii vor putea admira parada portului popular.
De mâine, 9 septembrie, locuitorii orașului dar și turiștii, sunt așteptați în Parcul Cetate, unde atât ochii cât și sufletele li se vor umple de frumos. Primăria Tîrgu Neamț, Consiliu Local, Casa Culturii „Ion Creangă” dar și Consiliul Județean Neamț si Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare au pregătit spectacole cu nume sonore din muzica românescă, întreceri sportive, expoziții de flori și, deja cunoscutul și mult așteptatul  festival “Ceaunul fermecat”.   Pe scena, vor urca atât artiști locali, cât și nume sonore – Maria Dragomiroiu, trupa Carla`s Dreams, Morris și Randi. Ansamblurile folclorice dar și artiștii locali vor întreține atmosfera și vor fi responsabili de voia bună. Nu va lipsi nici ansamblul Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare,  Floricică de la Munte, cu instrumentiștii, dansatorii și soliștii vocali deja cunoscuți și foarte apreciați.
Printre surprizele pregătite de către organizatori se numără și competiția enduro Motor Fest Show Tîrgu Neamț, turneul de tenis de câmp dar și festivalul concurs „Eu MISS fată de nemțean”.
Zilele orașului se vor încheia duminică, 10 septembrie cu jocuri de laser.

Elena CRISTEA

Lasă un răspuns