Prognoza meteo pentru următoarele 2 zile. Ger de minus 11 grade în Moldova!

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
20.01.2019 ORA 20 – 21.01.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În cea mai mare parte a țării, înnorările vor persista, iar precipitațiile se vor semnala pe arii relativ extinse; la munte, în nordul și local în centrul țării vor fi ninsori, temporar moderate cantitativ în nordul Moldovei și zona Carpaților Orientali, se vor semnala precipitații mixte în Crișana, sudul Moldovei și al Transilvaniei, mai ales ploi pe alocuri în Muntenia, în timp ce în Dobrogea va ploua. În sud-vestul teritoriului, cerul va deveni variabil, iar precipitații izolate vor fi posibile la începutul intervalului. În zonele joase, cu precădere din sudul țării, local va fi ceață, asociată cu burniță. Pe spații restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, trecător viscolind sau spulberând zăpada, va sufla moderat în est și sud-est și în general slab în rest. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele obișnuite în ultima decadă a lunii ianuarie, se vor încadra între -4 și 3 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult noros, în primele ore ale nopții vor fi posibile precipitații slabe, mai ales ploaie, iar spre dimineață se va forma ceață, în special în zona preorășenească. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât normal în această perioadă din an, se va situa în jurul valorii de 0 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
21.01.2019 ORA 08 – 22.01.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice, în scădere în cea mai mare parte a țării, se vor situa în majoritatea zonelor în jurul celor climatologic specifice date; temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade, local mai mici, în jurul a -11 grade, în Moldova. Cerul va fi mai mult noros; în cursul zilei doar pe arii restrânse la munte, în centrul teritoriului și trecător în dealurile sudice se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare, iar în zonele joase, cu precădere din sudul țării va fi ceață, asociată cu burniță, în special în primele ore. Pe timpul nopții aria precipitațiilor (predominant ninsori) va cuprinde treptat regiunile din jumătatea de sud-vest. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în Moldova și în Dobrogea, iar noaptea pe crestele montane și în  sud-vest.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult noros, la începutul zilei va fi ceață, asociată trecător cu burniță, în special în zona preorășenească, iar în a doua parte a nopții  vor fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului, în scădere față de intervalul precedent, va avea valori în jurul celor normale ale datei, cu o maximă de 1…2 grade și o minimă de -5…-3 grade.

V.N.
sursa foto – POG

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns