Prognoza meteo pentru următoarea săptămână

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
03.02.2019 ORA 20 – 04.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată în cea mai mare parte a țării, iar minimele se vor situa între -6 grade în estul Transilvaniei și 9…10 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult noros. Va ploua, și sub formă de aversă, local în Banat, Crișana, Maramureș și izolat în vestul Olteniei și al Transilvaniei.  Mai ales în a doua parte a intervalului va fi ceață în Moldova, izolat posibil asociată cu burniță, dar pe arii restrânse și în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, și pe suprafețe mai mici și la cote mai reduse și în vestul teritoriului și pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări și va crește probabilitatea de formare a ceții. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
04.02.2019 ORA 08 – 05.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior, cu precădere în vestul și în nord-vestul țării, unde se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei, în timp ce în restul teritoriului vor rămâne mai mari decât acestea. Cerul va avea înnorări, mai persistente pe parcursul nopții când va predomina nebulozitatea joasă stratiformă. Trecător va ploua în regiunile vestice, la munte la altitudini mari precipitațiile vor fi mixte, iar în restul teritoriului pe arii restrânse va fi burniță și ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar noaptea și în sudul Moldovei și în Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade. Local în zonele joase de relief se va forma ceață.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade. Ziua temporar vor fi înnorări, iar dimineața condiții de ceață. Pe parcursul nopții cerul va fi noros, va predomina nebulozitatea joasă stratiformă și va crește probabilitatea pentru burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a intervalului.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
05.02.2019 ORA 08 – 06.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor continua să scadă în majoritatea regiunilor, însă se vor menține mai ridicate decât mediile multianuale, cu precădere în centru și în sud. Cerul va fi mai mult noros. Va ploua local în jumătatea de vest a țării, la munte la altitudini mari precipitațiile vor fi mixte, iar în restul teritoriului pe suprafețe mici va fi burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Muntenia și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, între -6 și 5 grade. Local în zonele joase de relief va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general închisă. Trecător va burnița, iar noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
06.02.2019 ORA 08 – 07.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general închisă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale în vest și sud și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului. Local în sudul țării și izolat în rest se vor semnala ploi slabe ziua și precipitații mixte pe parcursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scăzute în depresiuni. Pe arii restrânse va fi ceață, posibil asociată cu burniță.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi închisă, temporar va ploua slab, iar spre sfârșitul intervalului vor fi posibile și precipitații mixte. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei și noaptea. Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice, maxima va fi de 6…7 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 0 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
07.02.2019 ORA 08 – 08.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi apropiată de regimul termic normal, exceptând regiunile vestice unde va fi ușor mai cald decât în mod obișnuit. Cerul va fi temporar noros în nordul și în centrul țării și mai mult noros în restul teritoriului. Izolat vor fi posibile precipitații slabe mixte, iar pe arii restrânse se va semnala ceață, asociată trecător cu burniță sau fulguială. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 0 și 8 grade, iar cele minime între -9 și 1 grad, mai scăzute în estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla în general moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
08.02.2019 ORA 08 – 11.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normele climatologice ale perioadei, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă. Temporar se va semnala ceață, asociată pe arii restrânse cu burniță, mai ales în zonele joase de relief.

LA BUCUREŞTI
Temperatura aerului se va menține în jurul mediilor multianuale. Vor fi condiții de ceață și burniță.

V.N. / sursa P.O.G.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns