Proful de sport, prădător sexual, ARESTAT! Victime, eleve de școli generale de la Rediu și Roznov

Profesorul de sport de la Școala Rediu, Ștefan Burlacu a fost azi arestat de instanță, pentru 30 de zile, după ce ieri fusese reținut de Parchet, sub acuzația de agresiune sexuală.
Declarațiile elevelor dar și alte probe adunate în cele 10 zile de anchetă de până acum duc spre concluzia că există indicii clare că acesta ar fi avut dialoguri cu tentă sexuală cu eleve de la Rediu și Roznov, ba că pe unele chiar le-ar fi pipăit în vestiar sau în alte locuri în care le „îngrămădea”.

Primele detalii vin dintr-un comunicat emis dimineață de IPJ Neamț:

<Un bărbat din Roznov, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi

 agresiune sexuală, a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 25 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră, de 11 ani, a primit pe telefonul mobil mai multe mesaje ce conţineau conotaţii sexuale, de la o persoană ce s-a recomandat a fi profesorul de sport, la şcoala la care minora era elevă.

Din cercetări a rezultat faptul că un bărbat, în vârstă de 28 ani, din Roznov, ar fi transmis prin intermediul unei reţele de socializare unor minore, mai multe mesaje cu conotaţii sexuale.

Totodată, persoana în cauză, în calitate de profesor de educaţie fizică şi sport, la o unitate şcolară din judeţul Neamţ, ar fi manifestat un comportament neadecvat cu tentă sexuală, faţă de mai multe minore, eleve la unitatea de învăţământ unde acesta era încadrat .

În urma probatoriului administrat, la data de 4 iulie 2021, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ>.

Profesorul Burlacu predă acum la Rediu (2 ore) și la Podoleni (14 ore). Cazul a plecat de la o fetiță de 11 ani, din clasa a 4-a, din Rediu.
Anul trecut el a predat la Școala din Roznov (care funcționează sub titulatura de Liceul Roznov) iar extinderea anchetei după sesizarea inițială de la Rediu a dus la probarea altor cazuri, de la Roznov, din anul școlar anterior.

D.V.

Lasă un răspuns