Proful de mate-sex, SCANDAL și la Bicaz! Părinții protestează, un consilier județean îi sprijină!

Scandalul cu profesorul de matematică de la un Liceu din Piatra Neamț acuzat de hărțuirea sexuală, insultarea și amenințarea unei eleve de seral explodează cu episodul 2, un adevărat scandal declanșându-se la Bicaz, unde respectivul cadru didactic avea câteva ore și acum s-a întors ca titular ca și cum nu s-a întâmplat nimic (după ce și-a dat demisia de la unitatea școlară din Piatra Neamț.

Părinții elevilor de la Școala Gimnazială nr 1 Regina Maria sunt scandalizați că situația a făcut în așa fel încât personajul despre care a auzit o țară întreagă nu mai este bun de profesor la Piatra Neamț dar poate preda lecții, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, la Bicaz. Iar bicăjenii au de partea lor și pe consilierul județean Bogdan Ardeleanu care le este alături.

Pornind de la premisa „dar fetele noastre nu trebuie protejate de astfel de prădători sexuali?”, oamenii au început să discute cazul și situația și să se mobilizeze pentru a sensibiliza Inspectoratul Școlar și conducerea Școlii să ia măsurile ce se impun. Adică, mai exact, desfacerea contractului de muncă al cadrului didactic atât de hulit în ultimele zile.

De astăzi (27.01.2021) de la prânz, în Bicaz circulă o petiție (vezi mai jos) pe care sunt chemați să o semneze cât mai mulți părinți (și, cu siguranță, așa se va întâmpla). Surse din orașul respectiv spun că in circa două ore semnaseră deja zeci de părinți și, cu sigurață, spre seară se vor strânge și mai multe semnături, după ce vin oamenii de la serviciu.

În tot acest subiect se implică deja – de partea părinților – și consilierul județean (PNL) Bogdan Ardeleanu.

<<Azi dimineata am vazut o postare pe facebook a unui parinte care cerea ajutorul intrucat profesorul Pipirigeanu care a demisionat de la Liceul Tehnologic din Piatra Neamt si-a reluat, bine merci, cursurile pe postul de titular pe care il detinea la Scoala Gimnaziala Regina Maria din Bicaz.
Bineinteles ca avand cunostinte despre cazul ajuns celebru din media si din articolele de pe Vestea.net, am luat imediat legatura cu respectivul parinte care a mentionat ca parintii sunt revoltati pentru aceasta.
Drept urmare, pentru ca sunt aici pentru a-i reprezenta pe bicajeni, am luat atitudine si am adus imediat la cunostinta Inspectoratului Școlar Judetean situatia creata la Bicaz, parintii elevilor urmând sa depuna cat mai repede o petitie catre conducerea scolii si catre inspectorat.
Eu sper sa se rezolve cat mai curand cu putinta acest caz si consider ca este normal ca acest profesor sa isi dea demisia din toate unitatile scolare unde preda, pana la finalizarea anchetei politiei. Consider ca intr-o tara civilizata precum Romania, aceste cazuri ar trebui sa se diminueze spre zero iar noi sa urmam cazul Marii Britanii acolo unde toti agresorii sexuali raman cu cazierul patat si sunt bagati intr-o baza de date pentru tot restul vietii! Mai mult, Politia Siguranta Scolara ar trebui sa inițieze niste actiuni de educatie a potențialelor victime  si de prevenire in cazurile de hartuire sexuala>>, a declarat consilierul județean Bogdan Ardeleanu pentru Vestea.net.

Mai jos, și petiția care urmează ca în 1-2 zile să ajungă atât la ISJ cât și la conducerea școlii respective

<<Memoriu
Către
Conducerea Școlii gimnaziale nr 1 Regina Maria Bicaz,
Inspectoratul Școlar Județean Neamț

Prin prezenta dorim sa va aducem la cunostinta despre situatia creata tacit la Scoala gimnaziala Regina Maria din Bicaz prin reluarea cursurilor ale caror titular este domnul  Cristian Pipirigeanu, profesor de matematica.

Urmare a scandalului care a aparut in mass media saptamana trecuta despre profesorul Cristian Pipirigeanu din cadrul Liceului Tehnologic din Piatra Neamt, acuzat de hartuire sexuala,acesta si-a dat demisia din respectivul liceu insa a revenit pe postul de titilular pe care il detine la Scoala gimnaziala nr 1 din Bicaz.

Datorita analizei dovezilor incontestabile de catre parinti, suntem de-a dreptul consternati si revoltati ca acest profesor isi desfasoara in continuare orele cu elevii de gimnaziu de la Scoala nr 1, o mare parte din elevi cunoscand deja cazul recent mediatizat.

Ca urmare, noi, parintii claselorgimnaziale la care preda respectivul profesor, va rugam imperativ ca pana la finalizarea anchetei politiei sa dispuneti inlocuirea acestui profesor care in mod normal ar trebui sa isi dea demisia din invatamant.

In speranta rezolvarii situatiei semnalate intr-un mod cat mai rapid si profesionist, asteptam sa luati cu celeritate masurile cerute !

Vamultumim!>>

D.V.

Lasă un răspuns