Profesorul Soroceanu se crede victima unei conspiraţii: “Voi face plângere penală!”

coperta soro plangere 

Profesorul pietrean acuzat de un tânăr, pe facebook, că ar hărţui elevele şi că se pozează prea “apropiat” de acestea se consideră o victimă a unui cancan gratuit şi anunţă că va face plângere penală împotriva celui care “a stânit acest aşa-zis scandal”, după cum informează cotidianul Realitatea Media.

Cristi Soroceanu susţine că, în fapt, ar fi vorba de o răutate îndreptată atât împotriva sa cât şi a soţiei sale, Daniela Soroceanu, secretarul judeţului.

soro1b

Fotografie de pe facebook. După cum afirmă profesorul de Educaţie Civică, Cristi Soroceanu, astfel de poze au fost realizate ” în afara programului didactic” şi nu oricum, ci „cu acordul sau chiar la rugămintea părinţilor”!

“Cel care a lansat în spaţiul public astfel de acuze, cum că aş fi pipăit eleve şi că am devenit profesor la Liceul cu Program Sportiv pe pile, loveşte nu doar în mine ci şi în soţia mea. La conducerea liceului nu a ajuns nicio sesizare, nu au existat plângeri împotriva mea. Fotografiile au fost făcute în afara programului didactic, unele în vara anului 2013, la serbarea de sfârşit de an de la Şcoala «Daniela Cuciuc», altele la o petrecere a absolvenţilor, la un restaurant din Piatra-Neamţ, toate în prezenţa părinţilor acelor fete, a altor colegi, a unor cadre didactice. Acele fete şi-au dorit să aibă amintiri cu profesorii lor, deci şi cu mine, aşa că am făcut fotografii. Repet, la cererea lor şi cu acordul sau chiar la rugămintea părinţilor. Să caracterizezi astfel de fotografii drept indecente, este de neînţeles. Ceea ce nu conştientizează cel care a stârnit acest aşa-zis scandal este că de suferit vor avea şi acele fete care apar în poze, care au fost supuse oprobiului public fără a avea vreo vină. Păcat! Personal, voi face plângere penală şi îi voi sfătui pe părinţii elevelor să facă la fel. Cât priveşte audierea mea, pentru a da explicaţii, deocamdată nu am fost solicitat de nicio comisie de disciplină nici la nivel de liceu, nici de la Inspectoratul Şcolar“, a precizat Cristi Soroceanu pentru cotidianul Realitatea Media.

Profesorul de educaţie civică de la Liceul Sportiv reuşeşte însă, în declaraţia de mai sus, să se contrazică singur. Pe de o parte spune – conform principiului “dai în mine, dai în tine, dai în fabrici şi uzine…” – că tinerele care apar în poze alături de el au fost supuse oprobiului public. Uită însă că, iniţial, pe facebook, acele fotografii nu au fost urcate nici de cel care a reclamat cazul şi nici de media care a preluat subiectul. Pe de altă parte, Soroceanu descrie fotografiile şi atitudinele surprinse ca fiind absolut fireşti. Păi dacă pozele sunt ok, unde şi de ce să fi fost oprobiul public?

Absolut înduioşătoare rămâne aserţiunea profesorului conform căreia fotografiile incriminate au fost realizate “la cererea lor (n.r. – a fetelor) şi cu acordul sau chiar la rugămintea părinţilor”. În acest context e uşor de închipuit situaţii în care aceste rugăminţi îmbrăcau forme civice absolut normale: “Domnule profesor, dar vă rugăm frumos, dar insistăm, hai faceţi o poză şi cu Gigica noastră. Aşa. Dar luaţi-o de talie, domn’ professor, şi priviţi-o gingaş în ochi!… Daaa, ce frumos vă şade la amândoi…”

—————————————————————————–
Legenda FOTO: Fotografie de pe facebook. După cum afirmă profesorul de Educaţie Civică, Cristi Soroceanu, astfel de poze au fost realizate ” în afara programului didactic” şi nu oricum, ci „cu acordul sau chiar la rugămintea părinţilor”!

 

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Profesorul Soroceanu se crede victima unei conspiraţii: “Voi face plângere penală!”

  1. Da, foarte bine, sa-i reclame pe toti pentru ofensa adusa autoritatii. Sa depuna plangeri si la DNA si la ANI si la Comisia de Ancheta a Melcilor si la Comitetul Olimpic si la inspectorii de metrologie care verifica cantarele din piata…

  2. Dar pentru ce face domnul profesor plangere penala? Pentru poze de pe internet in care el a acceptat sa fie etichetat si care sunt pe peretele lui? Stiu ca el are multe diplome si calificari dar sa gaseasca un jurist si sa-l lamureasca si apoi sa ne lumineze si pe noi…

  3. Este o fotografie elocventa pentru relatia profesionala elev-profesor. Elevul priveste in viitor (poate spre olimpiade, poate la promovarea clasei) si profesorul priveste si el… unde poate…

  4. Sandra, ai auzit de calomnie? Se exagereaza prea mult si se vede clar cum autorul articolului nu joaca impasibil, ci se implica emotional in caz, ceea ce e un lucru lipsit de profesionalism, din punctul meu de vedere. Avand in vedere ca este un site ce anunta stirile cotidiene, nu ar trebui sa se implice cu impresii. Citez, ca sa stiti la ce ma refer :”În acest context e uşor de închipuit situaţii în care aceste rugăminţi îmbrăcau forme civice absolut normale: “Domnule profesor, dar vă rugăm frumos, dar insistăm, hai faceţi o poză şi cu Gigica noastră. Aşa. Dar luaţi-o de talie, domn’ professor, şi priviţi-o gingaş în ochi!… Daaa, ce frumos vă şade la amândoi…””
    Si domnul profesor, cand a spus ca fetele au fost supuse la oprobiului public, se referea la speculatiile care ii sunt adresate si fetele sunt injosite. Adica, serios, puneti-va in situatia fetelor. Dirigintele este acuzat ca pipaie fetele si tu apari intr-o poza cu el… Ce o sa creada lumea? Orica ai fost o victima care nu a depus plangere, ori ca ai acceptat.
    Mi se pare rautacios si neserios articolul. Si privesc dintr-o prisma rece, nu implicata.

Lasă un răspuns