Profesorul Soroceanu acuzat de “pipăirea” elevelor şi de poze “părinteşti” cu tente lascive

Profesorul nemţean Cristian Soroceanu este acuzat de hărţuirea elevelor de la Liceul Sportiv din Piatra Neamţ şi de alte episoade de comportament nedemn de un cadru didactic responsabil.

Subiectul a bubuit acum circa o oră, pe reţeaua facebook. Postarea iniţială, asumată de id-ul “Botomei Ovidiu” a fost următoarea: “Verisoara mea care invata la un liceu din Piatra Neamt se plange ca are un profesor care de fiecare data cand o prinde o pipaie. Nu are curajul sa faca reclamatie pentru ca profesorul are foarte multe relatii. 
Cer ajutorul ziaristilor ce tot scriu pe acest grup sa cerceteze acest profesor. Sa se uite in profilul lui de facebook sa vada ce poze face acest profesor cu elevele de la scoala. Daca e un ziarist cu sange in instalatie poate merge sa vorbeasca cu elevele de la liceu si se va convinge singur. https://www.facebook.com/cristian.soroceanu/photos”.

Cum însă pe contul profesorului nu se vedeau poze controversate (ori pentru că nu erau accesibile decât prietenilor, ori pentru că fuseseră şterse), tânărul care a făcut postarea a adăugat, în zona de comentarii, şi 10 fotografii. Unele dintre ele ar putea fi încadrate, cu îngăduinţă, în zona de “neglijenţă didactică”, altele sunt însă cel puţin discutabile prin evidenta tentă de lascivitate.

În câteva dintre ele, relaţia profesor-elev a trecut la “level” priviri ochi-în ochi, mâna profesorului odihnindu-se pe talia (şi chiar mai jos a elevei), căpşor de elevă cocoţat pe umărul primitor al profesorului etc. Fără supărare, dar unele din poze (culmea, realizate şi în ceea ce pare a fi curtea şcolii) par a fi specifice nu ideii de învăţământ de stat ci unor jocuri tip “cocalari şi piţipoance”
Vedeţi toate cele 10 fotografii mai jos:

Intenţionat nu am pus nicio bandă pe feţele personbajelor, nu am blurat – nici măcar parţial – aceste imagini. De ce să o fi făcut din moment ce pozele au fost capturate (de tânărul care le-a postat) de pe facebook? Altfel spus, ele au fost făcute publice (sau acceptate să fie publice) chiar de “fotomodelele” din imagini.

Cât priveşte afirmaţia (adevărată!) a reclamantului că “profesorul are foarte multe relaţii”, considerăm că faptul că soţia cadrului didactic incriminat, Daniela Soroceanu, este secretarul judeţului nu ar trebui, nicium, să fie o pavăză întru aflarea adevărului de către o anchetă administrativă pe care este obligată să o decidă imediat conducerea Inspectoratului Şcolar Neamţ.
Cu această ocazie ar putea fi lămurit şi misterul prin care, Cristi Soroceanu – cunoscut pentru activităţile din alte domenii, intrat de puţin timp în Învăţământ – a avut norocul sau priceprerea (evident… pedagogică) să prindă catedră la Liceul Sportiv din Piatra Neamţ, în timp ce tineri cu studii superioare la zi, cu masterate, cu premii pe la olimpiade sau alte manifestări se plâng că, dacă tot intră în sistem, mai întâi trebuie să-şi facă ucenicia cu zeci de kilometri de navetă la şcoli de la Cucuieţii din Deal.
Aşteptăm reacţiile concrete pe acest subiect (nu poveşti sau deturnări ale discuţiei) atât de la cel vizat cât şi de la conducerea Liceului Sportiv şi ale Inspectoratului Şcolar. Acestea vor fi făcute publice imediat ce vor fi remise.

Daniel Vinca

Mai puteţi citi:

Daniela Soroceanu va fi “judecată” de o Comisie de Disciplină de la Bucureşti!

Daniela Soroceanu, la Comisia de Disciplină! Se va îmbolnăvi iar?

Duetul Culiţă Tărâţă – Daniela Soroceanu, încă o bulină neagră: “Aroganţă şi sictir în administraţie: Ce aveţi de ascuns?”

Consilierul chiulangiu a fost… 4 LUNI ÎN CONCEDIU DE ODIHNĂ!

Cine-l pedepseşte pe Iacoban să preia “cocoaşele lui Tărâţă”?

 

Comentarii Facebook

17 thoughts on “Profesorul Soroceanu acuzat de “pipăirea” elevelor şi de poze “părinteşti” cu tente lascive

 1. Cred ca este o gluma …respectivul profesor de tumbe cu gabaritul pe care-l poseda nu poate fi incadrat la un liceu sportiv ! Sint dispus sa ma iau la ,,fuga,, cu distinsul ,,atlet,, si la cei 56 de ani din dotare pun pariu ca-l astept la sosire si risc sa si racesc tot asteptindu-l…Cunoscindu-i trecutul de sportiv,cind arata ca un sportiv,ma gindesc ca-i sedea mai decent ca si comentator al fenomenului…pentru ca sunt sigur ca se mai pricepe ! Probabil este diriginte la aceea clasa si trebuie sa fie cit mai …aproape de elevi!! Ca este o clasa de fete…ghinionul lui… sau al lor !!!!!!

 2. Pozele nu demonstrează nimic, iar articolul nu prezintă nici un argument logic în privința acuzațiilor. Așa poate oricine să spună de cineva că a făcut nu știu ce.

 3. Este cel mai penibil lucru pe care l-am auzit în ultima vreme. Domnul Profesor Soroceanu este unul dintre cei mai minunați oameni pe care i-am întâlnit în toată viața mea. Nu a avut niciodată comportament inadecvat la ore, iar acuzațiile aduse sunt complet nefondate.
  Respectivele poze sunt făcute cu fosta clasa unde a fost diriginte. Nici una dintre eleve nu s-a plâns de prestația dânsului, iar pozele sunt pur și simplu amintiri.
  Portretul pe care i l-ați realizat în această postare este complet fals și greșit! Distrugeți imaginea unui om care s-a implicat cu trup și suflet în îndrumarea elevilor.
  Ar trebui să vă fie rușine cu voi înșivă.

 4. ce porcarie…cum sa se publice o minciuna ca asta…mai penibili de atata nu am vazut ..chiar nu au pic de rusine stiu ca nu au alte stiri mai interesante si sunt insetati dupa bani dar asa ceva..chiar nu ma asteptam .Sunt atatia elevi care il viziteaza si deabea asteapta sa-l revada…este un profesor foarte iubit.Omul are familie are copii mai penibil de atata chiar nu am vazut.. Sa va fie rusine !

 5. pozele sunt făcute cu acordul celor care apar acolo ? da , făcute , de ele, dar nu cred ca si-au dat acordul sa le fie luate pozele pentru un astfel de articol. cel care a trimis pozele nu l-a și făcut . Aceste acuzații sunt absurde , din poze se vede clar ca nu e nimic decât niște poze în curtea scolii la finalul anului școlar

 6. Mizerie de articol!! Rusine ziaristului si celui care a inceput scandalul!!

 7. Cred ca este o gluma. Dumnealui nu ar face asa ceva niciodata. Il cunosc foarte bine si nu l-am vazut facand asemenea gesturi. De ce puneti baza pe niste declaratii spuse de o eleva sau o fosta eleva? E posibil ca aceasta sa creada ca se poate razbuna probabil pe profesor si de aceea a spus asemenea lucruri.

 8. Da,pozele sunt facute cu elevii carora le-a fost diriginte, plus ca in acea clasa nu erau doar fete,eram jumatate de clasa fete jumatate baieti.Domnul Soroceanu s-a purtat parinteste cu fiecare din noi!Aceste acuzatii sunt nefondate si false.

 9. POZE NORMALE ADICA DOMNUL PROFESOR CRISTIAN SOROCEANU NU AR FACE ASA CEVA

 10. Fetelor, daca la 14 ani faceati astfel de poze de „fotomodele”, pe la 18 ani ce o sa faceti?

 11. Am intrat pe acest portal, la acest articol, starnit de o re-re-redistribuire de pe o retea de socializare care practic indemna la o actiune concertata, de genul „OCUPPY SITE”. Recunosc ca invitatia alarmista a incitat si ca ma asteptam sa vad un articol abuziv, o nedreptate fatisa la adresa unui coleg de breasla, fiind la randu-mi, slujitor al scolii de peste 15 ani.
  Spre surprinderea mea am nimerit peste un articol S.O.S. pe un subiect gravissim si sensibil: distanta vs apropierea dintre dascal si elev.
  Pozele sunt elocvente si nici nu are rost sa comentam prea mult: atitudine, tinuta, mesaj care nu cadreaza cu sala de clasa, cu curtea scolii, cu activitatea didactica sau post-didactica in care sa se afle, in acelasi timp si spatiu, profesorul si elevul.
  Ca profesor si psiholog, cel putin la cateva fotografii as avea de dat cateva sfaturi preagrabitelor domnisoare din fotografii. Pe langa mesajele nonverbale pe care le transmit prin imagini, comentariile de mai sus m-au ajutat sa-mi conturez foarte clar profilurile unora dintre dansele. Sunt convins ca au inca timpul sa inteleaga, si ele si parintii lor, ca trebuie sa priveasca altfel viata si viitorul lor.
  Mult mai trista mi se pare situatia dascalului care imi este si coleg de breasla. Nu as vrea sa intru in detalii sau picanterii de alcov dar atitudinea sa lasa total de dorit, fie si macar prin excesiva apropiere de aceste copile. Poti fi foarte bine pregatit pentru a preda o materie dar daca stiinta si simtul pedagogic iti sunt atrofiate sau obosite iti faci deservicii tie si, mai ales, elevilor.
  Sala de clasa, curtea scolii, spatiile neconventionale in care tu, cadru didactic, te afli cu copiii nu sunt un teren de sport sau o peluza unde orice este permis. Chiar daca este vorba de un Liceu cu Program Sportiv, scoala este Scoala. Cu majuscula, dragilor!
  Scoala nu este maidan. Scoala este altar, este cer, este litera, este maxima, este dedicatie si apostolat. Profesori putem fi multi, pentru ca ne-am dorit, pentru ca avem vocatie, pentru ca (se mai intampla si asa) nu am gasit altceva mai bun de facut. Dascali adevarati sunt doar cei alesi pentru aceasta profesie. Alesi de Destin, de munca si daruirea lor, de sacrificiu si iar de munca.
  Nu o spun cu rautate, dar un profesor cu ceva ani la catedra si care cunoaste ca TREBUIE sa fie in orice o limita nu ar fi cazut in capcana acestor fotografii. Nu poti sa te pozezi cu elevii tai si sa accepti orice! Un dascal adevarat trebuie sa stie sa se apropie de copii dar in egala masura trebuie sa stie care sunt limitele acestei apropieri. Fotografiile pe care le vedem arata ca limitele au fost incalcate. Comentariile unor distinse domnisoare arata nu doar ca lor li se pare ceva firesc ci ca se considera „suficient de mari” ca sa stabileasca ele aceste limite, chiar daca e vorba de fotografii, de profesori, de comentat pe internet.
  Cu aceasta atitudine si cu astfel de ipostaze, pierd domnisoarele, pierde profesorul dar – si asta e cu adevarat grav – pierdem noi toti, pierde Scoala.
  Sunt un profesor care am o relatie relaxata cu elevii mei. Aproape lunar iesim impreuna intr-o mica excursie. Ne intelegem foarte bine si de multe ori imi cer un sfat nu doar pe subiecte sau chestiuni scolare. Stiu ca mi-au starnit porecla „Taticul”, poate si din cauza acestei legaturi speciale de apropiere. Dar nici eu si nici elevii sau elevele mele nu am simtit nevoie ca aceasta legatura de suflet sa fie imortalizata in fotografii interpretabile, in imagini care amintesc de cosasi si mandrute.
  Putem evolua doar daca stim sa ne corectam. O, daaa, cate avem de corectat, la noi insine, fiecare! Ca sa corectam trebuie sa stim sa evaluam, sa diagnosticam corect propriile greseli. Ce vedem in aceste fotografii nu e tragic, nu e nici macar cancer. Dar este boala si trebuie corect diagnosticata si aplicat tratamentul corect.

  Cu stima si speranta,
  Bogdan M.

 12. Este inadmisibil sa postezi o asemenea minciuna despre un profesor atat de bun si de special! Dumnealui a ajutat foarte multi elevi de-a lungul anilor sa ajunga la liceele sau facultatile dorite. De ce aceste lucruri nu sunt specificate domnule ziarist? De ce nu sunt aduse la cunostinta lucrurile bune pe care dumnealui le-a facut? De ce nu ati prezentat liste cu elevi care au mers la olimpiade de cultura civica, indrumati de domnul profesor Soroceanu? De ce doriti sa patati imaginea unui om cu un caracter puternic si un suflet atat de bun cum este domnul Soroceanu? Nu vad acele imagini indecente pe care dumneavoastra ni le-ati prezentat. Unde sunt acele imagini? Acestea NU sunt imagini indecente! Este o rautate de nedescris! Cei care sustin postarile acestea mincinoase, nu il cunosc pe domnul profesor! Nu vedeti ca toata lumea care il cunoaste, il apara si ii da dreptate?! Ar trebui sa va fie rusine pentru raul pe care i l-ati facut!

 13. Mananci ciuperci, Robert! te plateste sau ti-a promis ca te trece clasa?

 14. Acea persoana care nu stiu cum a trecut clasa, esti TU! Daca nu stiai, o propozitie, incepe MEREU cu litera mare! Dupa cum ai scris: „te plateste”, imi dau seama cu cine stau de vorba. Daca nu stii despre ce este vorba, te rog frumos sa nu comentezi aiurea(este undeva sus in dreapta, o casuta cu „X”, te rog frumos sa o folosesti atunci cand nu ai treaba cu acest subiect).
  PS: Ciurperci mananci tu, se vede clar in comentariul pe care l-ai scris. Ma cunosti ca sa spui asa ceva? Intotdeauna trebuie sa cunosti o persoana ca sa o acuzi de ceva.

 15. Jigodiile şterg replici ne-con-venabile, păstrează doar ce li se potriveşte cu interesul precomandat.
  S-a demonstrat, prin gest, că sunt ce-au fost şi o să moară! Deie Domnul, nu în pat şi nu de osîndă uşoară…

Lasă un răspuns