Profesorul Obreja, atac dur la liderii sindicali: Plătim sume mari drept cotizaţii iar sindicatele din Învăţământ nu reprezintă interesele profesorilor!

Profesorul Mihai Obreja (fost director la Colegiul Naţional Petru Rareş, actualmente professor la aceeaşi şcoală şi consilier local PNL) adduce acuze grave şi tranşante liderilor sindicali din Educaţie, inclusive celor din Neamţ.
Obreja a spus azi într-o conferinţă de presă că şi într-o dezbatere recentă de la Colegiul Rareş, la care au participat şi profesori şi lideri de sindicate, concluzia lui a fost că “dumnealor nu reprezintă interesele profesorilor”.
Obreja are dubii legate şi de banii adunaţi din cotizaţii fiind vorba, după părerea sa, de „sume extraordinar de mari” şi consideră că, din 1990 încoace, sindicatele din Educaţie sunt o anexă a guvernărilor de stânga şi un factor de presiune exagerat când la putere sunt partide de dreapta.

Mai jos, cele două paragrafe din aserţiunea profesorului Obreja pe acest subiect, cu menţiunea că primul s-a frânt brusc pentru că vorbitorul a fost întrerupt şi deturnat spre altă idee deşi ajunsese la subiectul sensibil al banilor vehiculaţi de liderii organizaţiilor sindicale:

“Sindicatele… a fost o dezbatere la Petru Rareş, au fost invitaţi şi cei de la sindicate şi am constatat cu amărăciune că, de fapt, dumnealor nu reprezintă interesele profesorilor. Le-am adresat şi întrebări legate de modul de utilizare a cotizaţiei… Se adună sume extraordinar de mari. Plătesc profesorii un procent indiferent de vechimea de când sunt în învăţământ, iarăşi un lucru incorect…

Dumnealor (N.R.- guvernanţii) mizează pe un lucru, să ştiţi: că sindicatele din Învăţământ sunt slabe, că nu reacţionează şi nu reacţionează – eu am spus clar şi astăzi – pentru că ele sunt o anexă a coaliţiei de guvernare. O să vedeţi dumneavoastră, eu vreau să nu am dreptate, la schimbarea guvernării, când va veni un guvern de dreapta, atunci imediat sindicaliştii vor încerca şi chiar vor face asemenea lucruri, vor ieşi cu oamenii în stradă. Asta se întâmpă din 1990 încoace…”

Declaraţiile de mai sus au fost făcute de Obreja în contextul în care acesta a acuzat coaliţia de guvernare, dar mai ales pe PSD de o politică incorectă faţă de cadrele didactice.

D.V.

2 thoughts on “Profesorul Obreja, atac dur la liderii sindicali: Plătim sume mari drept cotizaţii iar sindicatele din Învăţământ nu reprezintă interesele profesorilor!

  1. Dar profesorii semneaza vreodata pentru greva? Altfel mergi la negocieri cu 50.000 de profesori care nu merg la cursuri si altfel mergi cu 200 de oameni in strada. De cate ori chiar a facut greva prof Obreja?

  2. Domnul Obreja are dreptate cel puțin în două aspecte sesizate și anume: sindicatele sunt anexe pesediste, din acestă cauză nu au protestat decât formal împotriva legii salarizării și excelența sa domnul Ploscă nu a explicat niciodată cât se strânge și pe ce se cheltuie banii din cotizații. Dacă înmulțim 7000 de cotizanți, cu o medie de cel puțin 15 lei lunar, vă dați seama la ce sume se ajunge. Unde se duc acești bani ?

Lasă un răspuns