Profesorul Mihai Mancaş: “Electoratul de pe internetul de azi vine din junglă!”

mancas

În prima parte a anului 2014, profesorul Mihai Mancaş (cu coroniţa în mână) a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei natale.

 

Dezgustat de violenţa de limbaj a politicienilor dar şi a fanilor lor, profesorul Mihai Mancaş trage un semnat de alarmă, într-o tabletă publicată pe contul său de pe facebook.

“Oamenii politici ai copilăriei mele, înainte de război, erau boieri educaţi, europeni. Mulţi oameni politici români de azi sunt, din păcate, mahalagii brazilieni. Electoratul copilăriei mele – ţăranii – credea în Dumnezeu, în rege şi în dreptate. Electoratul de pe internetul de azi vine din junglă şi din favele, plin de ură, violent, coprofag, ştiind doar să înjure.
Mi-e milă de acest electorat bicisnic, şi mai ales mă gândesc cu adâncă tristeţe la viitorul României.
Mi se usucă inima dacă îi votez!!!
Singura, ultima mea speranţă : trăiască regele! Punct.”.

Pentru cei care nu îl cunosc, ajuns la o venerabilă vârstă, profesorul de limba română Mihai Mancaş trăieşte, de câţiva ani, în Franţa, în orăşelul Challuy, din Departamentul Nievre.

Născut într-o familie de dascăli din comuna Dobreni, a absolvit Liceul Petru Rareş din Piatra Neamţ şi Facultatea de Litere din Bucureşti. A trecut apoi la catedră, predând la Liceul Bicaz dar şi la Petru Rareş şi Calistrat Hogaş din Piatra Neamţ. A debutat într-o revistă literară din Iaşi la 17 ani. A publicat apoi cărţi de proză, teatru, poezie. În 1990 a făcut parte din primul Parlament de după Revoluţie.

Deşi reprezentant al FSN, mereu şi-a arătat admiraţia pentru foştii colegi, “boieri” liberali sau ţărănişti cu care a făcut parte din Constituantă.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns