Profesorul Mancaş dă meditaţii Preşedintelui Iohannis. Lecţia: Constituţia

constitutie iohannis

Profesorul nemţean Mihai Mancaş cere şi preşedintelui Klaus Iohannis dar şi celorlalţi politicieni români să pună mâna pe carte. Pe cartea de căpătâi a oricărei democraţii, Constituţia.

“Rolul Preşedintelui României, în cazul conflictului între puterile statului, ÎN MOD OBLIGATORIU, este de MEDIATOR, nu de RECLAMANT. (Constiuţia, art. 80, alin. 2.)
Prin urmare, trebuie să convoace biroul permanent al Senatului şi ministrul justiţiei (nu procurorul general, care e subordonat ministrului) şi să medieze conflictul, spre a se rezova firesc, după Constituţie, fără tărăboi. Toţi demnitarii TREBUIE SĂ ÎNVEŢE CONSTITUŢIA CA PE TATĂL NOSTRU ŞI S-O APLICE AD-LITTERAM!”, scrie profesorul Mancaş într-o postare de pe internet.

Mihai Mancaş a fost ani la rând profesor de Limba Română şi director la licee de elită din Piatra Neamţ dar a şi făcut parte din primul Parlament român postdecembrist (Adunarea Constituantă).

Actulamente pensionar, profesorul Mancaş locuieşte cu soţia sa, ]n Franţa, la fiica lor care este stabilită de ani de zile în această ţară.

D.VINCA

Lasă un răspuns