Profesorii și elevii de la Brauner, în stare de șoc! „Am încremenit când am auzit!” Cazul băiatului ucis de tată…

Liniște absolută s-a lăsat azi-dimineață în cancelaria Liceului de Arte Victor Brauner din Piatra Neamț când a picat ca un trăsnet veste că elevul de 16 ani al școlii a fost ucis chiar de tatăl său, în urmă cu câteva ore. În stare de șoc au intrat și colegii de la Clasa a 10-a Muzică, cei care se întrebau deja de ce nu a ajuns la școală Floris Petrache.

„Nici acum nu îmi vine să cred că este adevărat. Suntem înmărmuriți, suntem șocați. Cum să fii ucis, la 16 ani, când ai toată viața în față de propriul tată? Cum să înțeleg că ieri l-am văzut la școală, cu zâmbetul ăla al lui și acum va fi îngropat? Nu pot, nu pot… Toți profesorii din cancelaria liceului suntem în această stare și nu pot să vă spun cum arătau colegii de clasă ai lui Floris… Doamne, nu am cuvinte… Dumnezeu să-l odihneacă în pace!”, a transmis directoarea liceului, profesoara Carmen Corlățeanu.

Fostul director de la Brauner, profesorul Mihăiță Albu l-a cunoscut pe băiat și din calitatea de profesor de instrument. ” Nu pot vorbi. Pur și simplu, am incremenit când am aflat. Era elevul meu. Un copil plin de bun simț, respectuos și ușor de modelat. Chiar este nedrept! Dumnezeu să îl odihnească!”, a spus Mihăiță Albu.

Colegii de clasă ai băiatului i-au aprins lumânări pe banca lui. Și, cu ochii în lacrimi, lângă lumânări au pus și o fotografie a lui cu semnul de doliu în colț.

Joi, majoritatea colegilor din clasa a 10-a Muzică (în care era și Floris Petrache) urmau să participe, în alt județ, la un festival-concurs. Mai mulți elevi din clasă au cerut deja profesorilor să anuleze participarea la concurs, spunând că vor să fie prezenți la înmormântare și că oricum nu se simt în stare să urce pe scenă.

„Ne doare sufletul! Suntem părinți și nu putem concepe așa ceva! Floris? Un puști cald, blând, prietenos! Ne rugăm pentru sufletul lui! Odihnește-te în pace, copile!”, este și mesajul-reacție primit de la Asociația părinților Victor Brauner Piatra Neamț, prin vocea Ioanei Vinca.

Cititi si Crimă șocantă la Piatra Neamț! Și-a ucis fiul de 16 ani și soacra apoi a incendiat casa!
El este băiatul ucis! Era elev în clasa a 10-a la Liceul de Artă!

 

 

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns