Probleme cu buletinele de vot: NU SUNT CORECT TĂIATE LA GHILOTINĂ!

Unele din buletinele de vot din secţiile de votare din judeţul Neamţ au probleme tehnice: nu sunt corect tăiate, prezentându-se cu foi care nu pot fi dezlipite. tehnic vorbind, buletinele de vot sunt realizate dintr-o coală de hârtie mai mare care este împăturită. La finele procesului tehnologic tipografic, la finisare, marginile buletinelor de vot sunt tăiate la ghilotină, astfel ca filele să poată fi răsfoite. Dacă însă cuţitul ghilotinei nu prinde ca lumea fiecare margine, rămân file care (ca şi la cărţi) dau impresia de pagini lipite.
Unul din nemţenii care a păţit deja aşa ceva este Radu Năstasă care a votat la o secţie din Piatra Neamţ: „M-am trezit că nu puteam desface filele. Am întrebat pe cei de la secţia de votare şi mi-au spus să rup eu. Am rupt cum am putut şi practic s-a sfâşiat hârtie de pe prima pagină. Am votat aşa, am băgat buletinul în urnă şi mă întreb dacă nu cumva va fi invalidat”.

Radu Năstasă a declarat că cea mai bună metodă pe care ar fi putut-o folosi era să utilizeze Cartea de Identitate pe post de cuţit de hârtie, însă documentul respectiv se afla (aşa cum spune legea) la Biroul Secţieid e Votare.
Vin tot mai multe semnale din judeţ că sunt multe buletine de vot care se prezintă astfel. Considerăm că mai corect ar fi ca înainte de a fi date alegătorilor, respectivele buletine să fie verificate de membrii Biroului Secţiei de votare şi acolo unde sunt deficiente de realizare, tăierea respectivă să fie făcută (cu un foarfece sau altceva) de cei care răspund de buna desfpşurare a procesului electoral.

 

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.