Pro România: „Secretarul județului a cerut amânarea ședinței pentru că… angajații CJ au program scurt vinerea”

Episod de film de scandal vineri, la CJ, unde intenția consilierilor din Alianța PNL-USR-Pro România-PMP de a urgenta constituirea facilităților reale de lucru în noul mandat, cu intenția declarată de a schimba componența Consiliului de Administrație de la Spital (care girează concursurl pentru funcția de manager) s-a lovit de un sabotaj clar și pe față din partea oamenilor lui Arsene.
Consilierii PSD au lipsit de la ședință și cum nu sunt validați toți supleanții care trebuie să devină membri de drept, nu a fost cvorum dar, peste toate, dintr-un comunicat remis de Pro România Neamț rezultă că Daniela Soroceanu (secretarul județului și omul lui Arsene, nu al legii) a invocat motive care de care mai cosmice pentru a bloca ședința respectivă.
Este absolut ilustrativă maniera în care Liviu Harbuz a descris acest bâlci, dar rămâne neclar de ce coordonatorul Pro România Neamț (ca și alți politicieni din județ) pare să fi avut o reținere în a-i scrie în comunicat numele Danielei Soroceanu (fost prefect PSD, executantul multor combinații ale lui Arsene) și s-a mulțumit să-i amintească doar funcția acesteia.

Mai jos, integral, comunicatul remis de Pro România:

<<Ipocrizie și demagogie fără margini, marca Ionel Arsene

Ionel Arsene nu își dorește un Consiliu Județean funcțional pentru că îi este frică de schimbarea Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, îi este frică de schimbarea componenței comisiei de concurs pentru postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț din 21.12.2020, premeditând absența sa la ședința de Consiliu Județean de astăzi prin programarea unei vizite la ATI în același interval orar, pentru spectacol și victimizare.

De fapt, Ionel Arsene își dorește să conducă despotic doar pentru grupul lui de interese și nu pentru bolnavii județului Neamț.

Ionel Arsene vine la serviciu opțional, când are chef, fiind suplinit la conducerea județului de niște politruci.
De altfel, aceasta este exact una dintre cauzele care au dus la tragedia de la SJU Piatra Neamț.

Reprezentat de secretarul general „apolitic” al județului, președintele Ionel Arsene a blocat ședința convocată din data de 19.11.2020, prin care se dorea depunerea jurământului de către consilierii județeni ale căror mandate au fost validate și declararea locurilor vacante pentru consilierii care și-au dat demisia, act administrativ impus de lege.
Dar legea este de mult opțională pentru președintele Consiliului Județean Neamț.

Deși ședința a avut cvorum, au fost invocate de către secretarul general al CJ motive dintre cele mai diverse pentru amânare, unele dintre motive fiind programul scurt, de sfârșit de săptămână, al aparatului de specialitate și lipsa avizului DSP pentru desfășurarea ședinței.

Așa mor de grija nemțenilor președintele și secretarul CJ, de grija viitorului spitalului, de rezolvarea situațiilor urgente care să faciliteze derularea în condiții optime a activității Consiliului Județean Neamț.

Consilierii județeni prezenți au cerut amânarea ședinței tocmai pentru a nu degenera într-un scandal politic. Județul Neamț, în acest moment, nu are nevoie de scandal, ci de soluții, de respectarea legii și de responsabilitate.

Ne dorim un Consiliu Județean funcțional care să ia deciziile necesare în această situație critică.
Ne dorim ca acest Consiliu Județean să participe la prevenirea și rezolvarea problemelor din spital.

Ionel Arsene continuă războiul politic călcând peste cadavre.

Ionel Arsene, #AJUNGE!

Coordonator PRO România Neamț
Liviu Harbuz>>

D.V.

Lasă un răspuns