Pro România Neamț, niciun deranj cu primărița declarată în conflict de interese!

De la stânga la dreapta: Alin Văcaru, Mădălina Ciubotaru, Alexandrina Raclariu

Pro România Neamț nu pare să aibă nicio problemă cu faptul că primărița de la Crăcăoani (membră de vază a acestui partid) a fost declarată acum circa 2 luni în conflict de interese de către A.N.I.

Deși Alexandrina Raclariu a primit „ștampila” de la ANI la finele lunii decembrie 2021, Pro România Neamț nu a comunicat, în aceste 2 luni, nicio o intenție de distanțare de cea care a avut tupeul nemaiîntâlnit de a semna cu mâna ei decizia de numire a propiului fiu în funcția de administrator public al comunei.

Nici liderul de jure, Alin Văcaru (președinte interimar Pro România Neamț, secretar național al partidului lui Ponta), nici șeful de facto al organizației nemțene Pro România, Mădălina Ciubotaru (oficial, trezorier…) nu au ieșit în acest interval de timp cu nicio declarație pe acest subiect sensibil.
Alexandrina Răclariu este singurul primar Pro din Neamț și, oricât ar lungi efectele sancțiunii ANI (prin contestație în instanță) tot nu va avea cum scăpa de efectul colateral, interdicția de a mai ocupa, timp de 3 ani, orice demnitate publică de ales.

<<RACLARIU ALEXANDRINA,
Primar al Com. Crăcăoani, Jud. Neamț
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada exercitării mandatului de primar, a semnat Dispoziția privind numirea fiului acesteia în funcția de administrator public al comunei, pe o perioadă de 3 ani (05 ianuarie 2021 – 05 ianuarie 2024), precum și contractul de management aferent.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019>> (comunicat ANI din decembrie 2021)

Sau, poate Văcaru și/sau Ciubotaru cred că decizia ANI este incorectă și primărița de la Pro România a procedat corect când și-a numit beizadeaua (fără nicio experiență profesională, proaspăt absolvent a unei facultăți de agricultură) în funcția de administrator public. Și în acest caz, corect față de opinia publică era ca șefii partidului să transmită un mesaj, clar și transparent, pentru ca oamenii să știe care este poziționarea lor.

Real însă, această atitudine tip politica struțului, nu este o noutătate nici în politica din România, nici în cea de la Neamț. După ce, prin campanii electorale se bat în piept cu cărămida cinstei, integrității, transparenței, partidele și politicienii au altă atitudine atunci când un coleg de-al lor este prins în ofsaid de o instituție a statului. Ba joacă tactica „prezumției de nevinovăție” (în așteptarea unor procese lungite cu diverse tertipuri), ba se fac că subiectul nu există, doar-doar opinia publică nu va sesiza schimbarea de atitudine și de discurs.

Revenind la cei doi lideri din Neamț (Văcaru și Ciubotaru) de la Pro România Neamț, trebuie menționat că fiecare poate avea propriile scuze pentru faptul că, de 2 luni, au ignorat un subiect pe care ar fi trebuit să și-l asume, într-un fel sau altul. Văcaru a ajuns, în ultimele 6 luni, doar de vreo 2 ori la Neamț, la organizația pe care o conduce. Și nu a avut parte tocmai de un citybreak liniștit, unii membri ai organizației județene, în frunte chiar cu unii consilieri județeni, reproșând faptul că au cam fost „vânduți către PSD”, prin negocieri purtate în ultimul timp doar de Mădălina Ciubotaru.
La rândul ei, și cea care este acum vicepreședinte la CJ nu o fi avut timp să-și exprima o poziție pe cazul Raclariu. Munca la CJ e muuultă, mai ales când tu, vicepreședinte, te transformi în organizator de activități socio-culturale dedicate celor din centrele speciale (cu buget aferent de 150.000 lei), mai negociezi și cu tovarășii generoși de la Huawei („la inițiativa doamnei vicepreședinte”), sau… și altele…

Nu că nu s-ar fi vorbit în biroul vicelui Ciubotaru de la CJ despre primărița de la Crăcăoani, Dar, după cum spun sursele Vestea din CJ, mult mai puțin decât – de exemplu – se vorbește despre viceprimarul Pro România de la Piatra Neamț care încă „nu s-a dat la brazdă” și „votează tot cu PNL la Piatra Neamț”.
Ba, unele surse spun că în aceste discuții s-ar fi folosit chiar expresia „leprele de la PNL”, dar noi nu băgăm mâna în foc pentru așa ceva. Mai ales că vicele Ciubotaru are și consilieri personali de soi, care ar fi tras-o de mânecuță dacă la discuțiile la care participă ar fi folosite astfel de expresii lipsite de diplomație.

Daniel VINCA

One thought on “Pro România Neamț, niciun deranj cu primărița declarată în conflict de interese!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.