Pro România: „Arsene recunoaște că a făcut o investiție neperformantă, inoperabilă la Lețcani!”

Pro România Neamț demontează acuzele pe care Ionel Arsene le-a aruncat în spațiul public după ședința de ieri de CJ în care celelalte partide „și-au permis” să voteze un proiect (referitor la transferul unor echipamente de la lețcani la Spitalul Județean) dar cu un amendament tehnic care prevede o primă durată stabilită clar (care ulterior ar putea fi prelungită tot prin votul consilierilor județeni).
În esență, comunicatul celor de la Pro România Neamț (semnat de coordonatorul organizației, Liviu Harbuz) susține că amendamentul respectiv și precauția firească a aleșilor județeni pleacă de la ideea că ei nu doresc să fie complicii lui Arsene în condițiile în care pe achiziția controversată de la Lețcani este deja un dosar penal instrumentat de procurori. Și că cei de la Pro România, PNL și PMP nu doresc să fie tovarășii lui Arsene nici în ștergerea urmelor afacerii prin care s-a declarat sus și tare un număr de paturi (pentru întreg spitalul modular dar și punctual, pentru ATI) și acum, din lipsă de spațiu dar și pentru că respectiva afacere cu bani publici pare să fi urmărit alte interese, jumătate din paturi… nu prea ăși au rostul.

 

Comunicatul Pro România Neamț are titlul: <<Adevărul despre votul referitor la transferul echipamentelor de la Spitalul Modular de la Lețcani către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț>>

<<Arsene recunoaște că a făcut o investiție neperformantă, inoperabilă la Lețcani.
Spitalul modular de la Lețcani nu va fi niciodată folosit la întreaga capacitate. O recunoaște chiar Ionel Arsene în documentele pe care le-a transmis consilierilor județeni pentru ședința de azi. Și dacă tot a cheltuit 16 milioane de lei din banii nemțenilor pe un spital modular în care pot fi utilizate doar 48 de paturi din 103, propunerea președintelui a fost ca o parte din paturi să fie cedate de tot la SJU Piatra Neamț. Adică, Ionel Arsene a renunțat la ideea ca Spitalul de la Lețcani să funcționeze în totalitate, vreodată. O recunoaștere evidentă a unei investiții oportune, dar prost realizate.
Ionel Arsene declară, în ipocrizia lui, că în ședința de azi consilierii județeni au votat împotriva transferului de echipamente medicale de la Lețcani în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, spunând, ca de obicei, un adevăr incomplet. De fapt, consilierii județeni au fost de acord cu transferul echipamentelor medicale de la Lețcani pentru 6 luni, cu posibilitatea de prelungire din 6 în 6 luni, existând riscul major ca pe aceste echipamente să se pună sechestru de către procuratură, în cazul în care se va declanșa o anchetă penală la Spitalul Modular de la Lețcani, așa cum deja a anunțat presa din Iași.
De aceea, consilierii au impus ca după acest interval să poată reevalua în plen starea investiției de la Lețcani, dar și modul în care CJ Neamț va rezolva problema secției ATI în care 10 oameni au murit în incendiul de pe 14 noiembrie>>, menționează comunicatul semnat de Liviu Harbuz.

<<Prioritatea noastră este operaționalizarea secției ATI de la Piatra Neamț mai ales în contextul în care Fundația Altex, condusă de pietreanul Dan Ostahie și Fundația Dăruiește Viața au anunțat deja importante donații de echipamente în acest sens. Ionel Arsene ar trebui să fie preocupat de pregătirea spațiului în care echipamentele să poată fi utilizate și nu de devalizarea patrimoniului unui spital inaugurat electoral în urmă cu nici două luni.
Disperat de faptul că deciziile din trecut se întorc împotriva lui, Ionel Arsene încearcă, într-o retorică electorală,„să dreagă busuiocul”.
P.S. În curând o să vă comunicăm și alte ”fapte de arme” care au dus la risipa banului public din baroniada Arsene.
Arsene continuă să conducă județul într-un stil dictatorial, îmbrăcând haina de „baron” care îl caracterizează.
AJUNGE!>>, mai spune coordonatorul Pro România Neamț.

Ieri, după ședință, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene a postat (exclusiv) pe facebook, propria variantă despre ședința respectivă, saturată, ca de obicei, cu invective și epitete negative la adresa consilierilor județeni care nu votează orbește ceea ce propune el.
De ce exclusiv pe facebook și nu – conform bunelor practici – și (chiar mai întâi) un comunicat de presă clar și la obiect? Pentru că un comunicat de presă ar trebui realizat într-un limbaj curat, nu ca la cârciumă, alminteri nimeni din presa nemțeană (aia sănătoasă la cap) nu publică decât, eventual, pasajele mai curățele.

Dar, pentru ca acei cititori interesați de stilul mesajului lui Arsene să-l poată vedea, oferim linkul cu minunata postare din pagina lui de facebook:

 

D.V.

 

One thought on “Pro România: „Arsene recunoaște că a făcut o investiție neperformantă, inoperabilă la Lețcani!”

  1. ,,Spitalul modular de la Lețcani nu va fi niciodată folosit la întreaga capacitate. O recunoaște chiar Ionel Arsene în documentele pe care le-a transmis consilierilor județeni pentru ședința de azi.,,
    Sa-si bage undeva ,,recunoasterea,, si sa plateasca neperformanta , din banii lui ,sa raspunda, daca cei care aplica legea si vegheaza la respectarea ei isi fac treaba !
    Analizati ,,performantele,, acestui individ , cand nu avea acces la banul public si ve-ti vedea ca era un nimeni in drum…..

Lasă un răspuns