Priorităţile Oanei Bulai pentru 2020: „Copiii şi tinerii, implicarea lor în viaţa comunităţii!”

Fosta „neamțeancă din Guvern”, Oana Bulai s-a aflat în aceste zile la Roman și Piatra Neamț pentru o acțiune caritabilă. Am provocat-o la o discuţie cu cărţile pe masă despre anul care se încheie și proiectele pe 2020. A ieşit interviul de mai jos.

Vestea: V-am văzut cu toții la Târgul de Crăciun cu copiii din orfelinatele din Roman. A fost o acțiune foarte vizibilă, desi nu sunteți o persoană care să se expună prea mult, mai ales în ultimul timp…

Oana Bulai: Am decis ca în acest an să fac publică acțiunea pentru că mi-am dorit să transmit un mesaj. Acela că împreună, ca o comunitate reală, putem face lucruri bune. Am vrut să atrag alături de mine mai mulți oameni și să aducem acești copii în societate. Este acea politică de incluziune definitorie pentru social-democrație. Acești copii au tot ce le trebuie în centre, nu aici este problema. Lor le lipsește interacțiunea cu comunitatea, cu noi ceilalți. Mă bucur că au venit alături de mine mai mulți nemțeni. Și voi continua aceste acțiuni.

Vestea: Adică? Ce urmează?

Oana Bulai: Proiectul meu cu acești copii se referă la o „colecție de ore” pe care voi începe să le adun pentru ei. Ei asta vor: să avem timp pentru ei, să stăm de vorbă, să povestim, să intrăm în lumea lor și ei în lumea noastră. Timpul acesta devine astfel extrem de valoros, desi nu costă nimic. Într-o acțiune de o zi, cu mai multe etape, poți veni și tu două ore să stai de vorbă cu ei. Nu ai nimic de pierdut, dar ai de oferit. Sigur că dacă „ți se lipește de mână” și o carte sau un caiet pentru ei, nu strică! (râde). Am să explic mai pe îndelete pe blogul meu, dar aceasta este ideea.

Vestea: A fost un an interesant din punct de vedere politic. Ați pierdut Guvernul, ați pierdut Președinția, lucrurile nu stau grozav pentru PSD.

Oana Bulai: Așa este. Dar este paradoxal faptul că PSD a fost „amendat” în condițiile în care a luat atâtea măsuri bune pentru români. PSD este un partid puternic, care reprezintă o mare parte a societății. I se face o vină din faptul că a vrut ca românii să o ducă mai bine. Iată că timpul ne dă dreptate, asistăm azi la o politică dusă pentru companii, la decizii fiscale care nu pun în centru lor omul de rând, ci băncile și marile corporații. Dar în urma acestor decizii pierde și statul, pierd și oamenii. Eu vă spun cu mâna pe inimă că Guvernul PSD, din care am avut onoarea să fac parte, a lucrat numai în beneficiul românilor. 

Vestea: Și totuși chiar nu au fost deloc gre;eli, ale PSD sau ale unor lideri?

Oana Bulai: Eu cred că am făcut și câteva greșeli grave. În primul rând, ne-am crezut prea siguri pe noi. În al doilea rând, am acceptat valul de ură și insultă care s-a revărsat asupra noastră crezând că este suficient să vorbim doar despre măsurile bune… S-a dovedit că această atitudine a fost una în care părea că evităm să atacăm, la rândul nostru. Iar în timp ce noi lucram, opoziția și președintele, lucru de neacceptat, ne-au „tocat” neaducând niciun proiect. Mă întristează faptul că, la 30 de ani de la Revoluție, ura și dezbinarea mai au câștig de cauză în societatea noastră. Dar să nu uităm că PSD nu a pierdut guvernarea prin vot. Vin alte alegeri…

Vestea: Da. Ce planuri aveți pentru 2020?

Oana Bulai: PSD se reechilibrează. La Neamț lucrurile sunt, ca întodeauna, clare și stabile. Organizația de aici este puternică și se pregătește pentru cele două rânduri de alegeri din 2020. Președintele Ionel Arsene a avut mereu o bună comunicare cu nemțenii, astfel încât sunt cunoscute proiectele pe care le-a făcut și cum s-au cheltuit banii județului. Nu văd ce i s-ar putea reproșa. În ce mă privește, am două proiecte importante pentru acest an. Primul este cel cu copiii din centrele de plasament. Al doilea se referă a cea mai importantă categorie de oameni din România: tinerii. Vreau să mă implic și să îi implic mai mult în tot ce înseamnă viața comunității – administrație, politică, zona socială sau culturală. În câteva zile pornesc oficial proiectul și sunt foarte entuziasmată. Am o echipă cu care lucrez și vom face lucruri minunate. Mai multe nu spun acum, o să vă invit să urmăriți blogul meu și conturile de socializare.

Vestea: Un mesaj pentru finalul de an?

Oana Bulai: Vreau să le transmit celor care văd acest interviu să aibă un An Nou minunat, cu familia și prietenii aproape, să le dea Domnul sănătate, să fie optimiști, să fie un pic mai atenți la cei vulnerabili, să se bucure des, să iubească acest județ minunat și această țară! La mulți ani!

Vestea

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns