“Prinţul din Dobreni”, scos de după gratii! Arestul preventiv înlocuit de instanţă cu arest la domiciliu…

Premoniţiile rudelor şoferului (care a accidentat o adolescentă pe trecerea de pietoni de la Ozana şi a părăsit locul faptei) cum că acesta nu va prinde luna august după gratii s-au adeverit cu o întârziere de doar două zile: astăzi instanţa Judecătoriei Piatra Neamţ a decis ieşirea acestuia din Arestul IPJ neamţ, mai concret, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

“În temeiul art. 348 Cod procedură penală, raportat la art. 207 alin. 4, art. 223, art.218, art.242 alin.2 şi art. 202 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Mironescu Ionuţ-Florin, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 338 alin. (1) Cod penal şi vătămare corporală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 194 alin. (1) lit. a) şi c) Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu care va fi executată la adresa: sat Dobreni, comuna Dobreni, judeţul Neamţ”, consemnează minuta şedinţei.

Acelaşi document menţionează şi obligaţiile tip pe care „arestatul la domiciliu le are” dar şi că, în caz de forţă majoră poate ieşi din casă fără aprobarea vreunei autorităţi urmând să anunţe abia apoi: <<în cazuri urgente, pentru motive întemeiate, inculpatul poate părăsi imobilul, fără permisiunea instanţei de judecată, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta Postul de poliţie al comunei Dobreni – Secţia rurală nr.05 Gârcina, judeţul Neamţ şi Judecătoria Piatra Neamţ>>.

Reamintim că în data de 16 iunie a.c., Ionuţ Mironescu conducea prin Piatra Neamţ un autoturism BMW tunat. Poliţia a fost alertată că maşina e condusă „cu fente”, un echipaj l-a localizat şi i-a cerut să oprească. Şoferul nu a tras pe dreapta ci a pornit într-o goană nebună prin oraş, urmărit de maşina Poliţiei şi chiar în faţa sediului Tribunalului Neamţ de pe Bulevardul Decebal a intrat în plin în adolescenta de 16 ani care era prima dintr-un grup de pietoni care traversau strada pe trecere de pietoni, pe culoarea verde a semaforului (pentru pietoni).

Fata a zburat vreo 10 metri prin aer scăpând prin viaţă ca printr-o minune dar alegându-se cu răni serioase. Şoferul nu a oprit maşina ci a plecat mai departe. Echipajul de Poliţie s-a oprit la locul accidentului iar Mironescu a fost prins (s-a predat?) abia peste vreo două ore.

În timp ce Mironescu va fi acasă  şi va putea – fie cu aprobarea instanţei, fie în caz de „urgenţă” – să se bucure de aerul de afară, victima lui are o lună şi jumătate în care nu s-a mişcat din patul de spital sau din patul suferinţei de acasă. De abia au început să se prindă oasele din fractura de la genunchi, să se refacă ţesutul feţei şi, deocamdată, fata este tot fără dinţii pierduţi în accident.

Cunoscut ca un tip introvertit şi rebel, rămâne de văzut dacă Ionuţ Mironescu va reuşi să respecte rigorile arestului la domiciliu. Multă lume va fi cu ochii pe acest aspect mai ales că legenda spune că unii Poliţişti din zonă sunt foarte îngăduitori cu această familie, chiar tatăl acestuia urcând uneori „afumat” la volan.

Conform sentintei de mai sus, aceasta poate fi contestata in 48 de ore. Rămâne de văzut dacă Parchetul va ataca această sentinţă sau nu. Mironescu nu este deocamdată eliberat, el putând deveni beneficiarul sentinţei de mai sus, după 48 de ore dacă Parchetul nu contestă sau, în caz că Parchetul contestă dacă viitoarea instanţă păstrează această decizie…

Vom reveni.

D.V.

Nota Bene – Utilizarea fotografiei victimei (la câteva ore după accident) este făcută cu acordul acesteia şi al familiei.

 

Comentarii Facebook

5 thoughts on ““Prinţul din Dobreni”, scos de după gratii! Arestul preventiv înlocuit de instanţă cu arest la domiciliu…

 1. Nu inteleg cum dupa atatea infractiuni si abateri (condus violent, neoprirea la semnalul politiei, trecerea pe rosu, fuga de la locul accidentului, accident cu victime) cocalarul sta acasa bine mersi. Poate sa fi fost fata judecatorului accidentata era sa fie dreptate..

 2. Din pacate judecatorii nostri au mai mare grija de infractori,decat de cetatenii obisnuiti. Prostii platesc,fraierii huzuresc. Daca e adevarat ca politistii sunt „prietenosi” cu respectivul clan de cocalari imbecili,e grav. Si se mai intreaba unii de scuipa lumea dupa ei…. Cat destre justitie….e oarba,desigur. Data viitoare sper sa vad un judecator facut bucati pe trecerea de pietoni,iar colegii acestuia sa il lase liber pe vinovat.Asa,de sanchi…..

 3. raspunderea magistratilor ! nu se autosesizeaza nimeni ?
  prostia si inconstienta politistilor care au actionat ca plavanii , nemernicia judecatorului care a luat o astfel de decizie !
  tipic pentru piatra – neamt . cot la cot : interlopi – politisti – procurori – judecatori .
  in piatra – neamt trebuie facuta o deratizare in toate institutiile statului .
  sunt curios , preia cineva din presa centrala ?
  cate evenimente grave , soldate cu pierderi de vieti omenesti , cu drame , s-au petrecut in ultimii ani din cauza autoritatilor ?
  pentru asta nu iese nimeni sa faca ture in centrul orasului ?
  toata compasiunea pentru familia victimei . judecatorii acestia dorm linistiti , asta este grav .
  am ajuns la concluzia ca , in acest oras , judecatorii , procurorii , politrucii , politistii se distreaza cu soarta oamenilor , a devenit un fel de hobby.

Lasă un răspuns