Prinși cu căprioarele în portbagaj

Trei bărbați din Țibucani s-au ales cu dosare penale pentru braconaj. Ieri dimineață, mașina în care se aflau a fost oprită în trafic de oamenii legii, pentru un control de rutină, se arată într-un comunicat emis de IPJ Neamț.
În jurul orei 05.00, o echipă operativă, formată din polițiștii Serviciului de Arme, Expliozivi și Substanțe Periculoase și ai Secției de Poliție Rurală nr. 14, a identificat pe raza comunei Țibucani, un autoturism în portbagajul căruia se aflau două corpuri de cervide (căprioare, n.r.), un mascul și o femelă”, precizează subinspector de poliție Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. Asupra celor trei bărbați, cu vârste cuprinse între 51 și 57 de ani, au fost găsite trei arme de vânătoare, pe care aceștia le dețineau legal. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbații nu aveau autorizație de vânătoare și, de asemenea, că încălcaseră condițiile de organizare și desfășurare a vânătorii. Cei trei sunt acum cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.
Polițiștii au confiscat și armele de foc, 25 de cartușe de vânătoare de diferite calibre, iar autoturismul folosit la braconaj și cele două animale împușcate au fost confiscate.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns