Prins cu lemn fără acte, a încercat să-i mituiască pe polițiști

Un sucevean de 45 de ani este cercetat penal, după ce a falsificat documentele de proveniență a lemnului pe care-l transporta, informează Poliția Neamț. Mai mult decât atât, bărbatul este cercetat și pentru dare de mită, după ce a încercat să-i „cumpere” pe polițiști cu 3000 de lei.
În urma unei constatări privind transportul ilegal de material lemnos efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, în seara zilei de 24.11.2016, conducătorul autoutilitarei supuse indisponibilizării s-a prezentat la unitatea de poliție, a doua zi dimineața, cu documente de transport și proveniență întocmite ulterior. Lucrătorii de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, moment în care suceveanul de 45 de ani a precizat că poate oferi o sumă de bani pentru a nu se lua măsurile legale”, a declarat inspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt . Imediat, polițiștii au sesizat structurile competente, care au organizat un flagrant, surprinzând momentul în care bărbatul a înmânat suma de 3000 lei polițiștilor pentru a nu dispune măsurile legale.
Cercetările pentru săvârșirea infracţiunii de dare de mită au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar polițiștii continuă verificările pentru comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Totodată aceștia au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru săvârşirea contravenţiei de transport ilegal de material lemnos. Au fost dispuse, inclusiv măsurile complementare de confiscare a volumului de 9,84 mc cherestea răşinoase şi indisponibilizarea autoutilitarei folosită la săvârşirea contravenţiei.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns