Primul viraj al primarului Micu de la linia Leoreanu: PA, Bojescu! Pellegrini spune că nu e interesat de funcţia de city-manager…

Primarul Lucian Micu a realizat primul gest public care poate fi interpretat ca o schimbare de direcţie de la managementul administrativ stil Leoreanu: a întrerupt colaborarea cu Ovidiu Bojescu, cel angajat ca city-manager în mandatul predecesorului.

Zvonul despre divorţul iminent Micu – Bojescu circulau din prima zi de după alegerea actualui primar, izvorul acestor informaţii plecând, probabil, despre anumite contradictii sau ciocniri între cei doi, pe vremea când ambii erau „oamenii lui Leoreanu”.

”Odată cu depunerea jurământului discutăm despre un nou primar în funcție, drept pentru care, conform legii, mandatul de management al citymanagerului a încetat de drept. Urmează, probabil, într-o perioadă următoare, nu am luat încă o decizie fermă în acest sens, să scoatem la concurs acest post însă, până la clarificarea acestei situații am luat decizia ca și consilier pe probleme tehnice să apelez la domnul Dan Friesenhahn, care este un specialist în domeniul tehnic, în domeniul construcțiilor”, a declarat primarul Micu pentru inroman.ro.

Evident că, în acest context, unii romaşcani spun că noul consilier al primarului a ocupat funcţia respectivă pentru a se încălzi pentru postul de city-manager. În acelaşi timp, încă de pe vremea informaţiilor primare legate de posibilitatea ca Bojescu să elibereze biroul, în cărţi era dat ca fiind Aldo Pellegrini, fostul vicepreşedinte CJ Neamţ, consacrat, mai nou, ca “postacul number one” al triadei Leoreanu – Micu – PNL Roman. Chiar surse apropiate echipei liberale de la Roman confirmau, la acel moment, varianta, spunând că o asemenea funcţie ar fi răsplata pentru cel care şi-a probat pe net virulenţa la adresa celor care nu erau aliniaţi maşinii de aplauze Leoreanu – Micu.

În urmă cu vreo 3 săptămâni, interogat de Vestea pe acest subiect, Pellegrini a negat hotărât ipoteza respectivă, precizând că nu este interesat de acest post.

Reporterul Vestea a avut ghinion cu primarul Micu. Întrebarea adresată acestuia (pe chatul de facebook, canal de comunicare folosit în mod obişnuit până atunci) a rămas fără răspuns. Ba, mai mult, putem spune că a fost – cum spun cei mai tineri – cu “SEEN”, facebookul arătând că Micu a văzut întrebarea şi că a refuzat să răspundă.

Daniel VINCA
surse foto: facebook, inroman.ro, arhiva vestea

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns