Primul primar din România care face așa ceva! A dat gratis semințe de legume sătenilor săraci


Un primar nemțean a avut o idee inedită pentru a veni în sprijinul persoanelor sărace din comunitatea pe care o păstorește. Este vorba despre Sorin Ouatu, edilul comunei Ștefan cel Mare, care a lansat o competiție în premieră, sprijinit de reprezentantul unei fundații irlandeze. La sfârșitul săptămânii, trecute, în frumosul decor oferit de Hanul Șerbești, primarul a oferit săteninlor lipsiți de posibilități materiale semințe de zarzavaturi, pentru ca aceștia să-și poată face o grădină de legume de toată frumusețea. De altfel, odată ce semințele vor da rod, rezultatul va fi premiat, primele trei clasate urmând să obțină premii în bani – 100 de euro pentru locul I, 50 de euro pentru locul al II-lea și 30 de euro pentru ultima clasată pe podium.


În cadrul proiectului “ Un mediu curat, o viață mai bună”, desfășurat la Hanul Șerbești au fost distribuite plicuri cu semințe certificate persoanelor defavorizate pentru a-și înființa o mica gradina de zarzavat . Inițiativa a avut ca scop determinarea acestor persoane de a și asigura necesarul propriu de legume pentru consumul familial . Plicurile cu semințe au fost achiziționate și oferite de către domnul Kevin Kelly, prietenul nostru din Irlanda ,care ulterior va premia cele mai frumoase grădini de zarzavat. Premiul 1 – 100 euro , premiul 2 – 50 euro , premiul 3 – 30 euro”, scrie Sorin Ouatu pe contul personal de Facebook.
Parteneriatul dintre fundația „Jacket off your back” și administrația publică locală din comuna Ștefan cel Mare a devenit deja tradiție, Kevin Kelly fiind cel care vine foarte des în localitate, niciodată cu mâna goală. În urmă cu câteva luni, în comună a ajuns un tir încărcat cu hăinuțe, încălțări și jucării pentru toți copiii.

Alex SÎRBU / Foto: Facebook

Lasă un răspuns