Primul primar din România care anunță asta: donează majorarea de salariu ca bursă pentru elevi merituoși!

Un primar din România devine excepția de la regulă (presiuni de la edili la parlamentari pentru mărirea lefurilor ale;ilor locali) și declară public că nu dorește să beneficieze de această majorare și că va transforma acest „bonus” într-o bursă care va merge spre copiii și tinerii merituroși.

Anunțul a fost făcut azi de primarul (PNL) Andrei Carabelea de la Piatra Neamț, în emisiunea „Cafeaua de dimineață”, realizată de jurnalistul Valentin Bălănescu (mesagerul de Neamț).

„Anunț în premieră la dumneavoastră: nu mă interesează majorarea salariului primarului. (…) Dacă se va întâmpla asta (NR – ca legea să fie promulgată de președintele României), eu voi stabili o bursă, a primarului pe care o voi înmâna personal unui tânăr merituros”, a declarat primarul Carabelea.

Primarul a estimat că, în baza informațiilor citite prin presă, majorarea indemnizației lui va fi de circa 1.000 de lei. Alte estimări duc această creștere undeva spre 1.200 lei net, ceea ce nu poate decât să fie și mai favorabil pentru viitorii beneficiari.

Carabelea nu a spus în emisiune dacă bursa va avea un singur beneficiar (pe tot mandatul sau pe o perioadă de timp). Chestionat pe marginea acestui detaliu de Vestea, primarul a precizat că ideea i-a venit în seara precedentă emisiunii, pe când citea în presă diverse opinii sau abordări legate de subiectul creșterii lefurilor primarilor și președinților de Consilii Județene. „A fost o decizie instant și nu am detaliat aseară, nu am stat să fac un plan aplicat, să spunem. de aceea, când domnul Bălănescu m-a tachinat cu acest subiect am răspuns foarte spontan și sincer, spunând fix ideea la care mă gândisem de cu seară. Între timp, așa, printre treburile de azi, m-am mai gândit la subiect. Ideea rămâne, o voi pune în practică dar cred că cel mai frumos ar fi ca beneficiarul acestei burse sau acestui premiu să fie, lunar, alt copil, alt adolescent. Pentru că avem atâția copii creativi, implicați care chiar sunt sau ar trebui să fie un exemplu pentru cei mari. Și mă gândesc ca această bursă să fie una itinerantă, să-și schimbe lunar beneficiarul. Și poate voi reuși ca lângă banii respectivi să mai lipesc ceva, nu știu ce, acum, dar să fie ceva interesant…”, a declarat primarul Carabelea pentru Vestea.net.

Până în acest moment, niciun alt primar din Neamț, nici peședintele CJ Neamț și nici vreun alt demnitar local/județean din România nu a anunțat un demers similar precum cel făcut public de primarul de Piatra Neamț.

D.V.

3 thoughts on “Primul primar din România care anunță asta: donează majorarea de salariu ca bursă pentru elevi merituoși!

 1. Sa fim serioși.. De parca ar avea nevoie de acea mărire și o rupe de la gura.
  La cat se câștiga pe margini ……știu cel mai bune unii care licitează si vor sa obțină care o lucrare.
  Era o știre cu reinventarea primarului la mijloc de mandat. Mai bine s-ar reinventa prin fapte reale. Ca pozele nu mai prind la votanți.
  Chiar asa, făcuse domnul primar împreună cu un consilier local poze la o școală centrala din municipiu. Și crea speranțe ca poate va întra și scoala asta în normal, având o sala de sport… . Oare tine poza în album ? Ca dl consilier a aruncat praf în ochi cu prezenta delegației de la primărie în curtea știu parintii… Și bunicii, și amicii. Adica votanții aia de nebăgat în seama. Dar cel care a pierdut încrederea e primarul.
  Asa ca… oare cum ar fi sa se tina de cuvânt? Ehe, o sala de sport, copii fericiți, normalitate în mileniul asta… Oare poate?
  Ar fi…cam asa: ar dovedi ca nu e doar o întâmplare ca se afla pe acel scaun.
  Ca se investește la suprapreț în diverse se știe dar nu strica o încercare de investiție și în educație.
  În concluzie…basme… si primarul ramane doar o întâmplare nedorita și negândita nici de partidul al cărui candidat a fost.

 2. Publicarea unui răspuns durează mai mult de o zi? Am postat ieri dar se pare ca nu toate mesajele sunt pe plac… dacă tot ati scris un articol nu ar fi rău, dacă va citim, sa publicati mesajele cititorilor. Mulțumim

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.