Primul parlamentar din România care face aşa ceva! A pus mâna pe lopată ca să cureţe de mâl o curte inundată!

 

Se întâmplă în România şi e un caz unic până acum: un deputat aflat la primul mandat a preferat ca în locul declaraţiilor sau interpelărilor de la microfonul parlamentului să pună mâna pe lopată şi să-şi arate prin fapte solidaritatea cu familiile afectate de inundaţii.

S-a întâmplat astăzi când deputatul de Neamţ, Iulian Bulai nici nu a mers la lucrările din Parlament ci s-a deplasat în comuna nemţeană Văleni, unde ploile de acum câteva zile au inundat câteva gospodării (28 de oameni fiind şi evacuaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică).

„Astăzi trebuia să fiu în Parlament, dar am venit la Văleni, Neamț. Viitura de sâmbătă seara a afectat zeci de locuințe. Astfel că zeci de localnici luptă să-și salveze bunurile ce au mai rezistat după viitură. Imaginile sunt mai grăitoare decât orice v-aș putea descrie eu. Acum, mai mult ca niciodată, nemțenii trebuie să dea dovadă de solidaritate. Acești oameni au nevoie de ajutor, le-au fost distruse grădinile, iar curțile și locuințele sunt pline de nămol. Orice mână de ajutor este așteptată de localnici. Dacă vedeți acest mesaj și sunteți din apropiere, haideți să îi ajutăm pe acești oameni.
Vă rog să luați legătura cu domnul primar Gheorghe Murariu, din Văleni, la număr de mobil: 0765057880. El vă va spune care sunt urgențele și cum puteți ajuta. Vă aștept să dăm speranță celor loviți de furia naturii!
Sunt localnici neajutorati care ar vrea sa plătească pe cineva sa ii ajute sa scoată mâlul din curți și case, dar nici asa nu găsesc persoane.
Colac peste pupăză, primarul spune ca nu se poate apuca sa curețe zonele afectate puternic pentru ca nici acum, dupa doua zile de la viitura, nu a ajuns comisia care trebuie sa evalueze pagubele. Si spune ca trebuie sa o astepte, pentru ca risca sa nu primeasca despăgubirile”, spune deputatul Bulai.

Deputatul Bulai a precizat că localnicii nici nu au locuinţele asigurate împotriva calamităţilor.

„Alături de consilierul meu, am scos din curtea unor bătrâni trei căruțe de mâl cleios adus în curtea și anexele lor gospodărești de viitură. Treabă mai este! Cei care puteți da o mana de ajutor, faceți-o, bătrânii din Valeni va așteaptă!”, a mai spus Bulai.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Primul parlamentar din România care face aşa ceva! A pus mâna pe lopată ca să cureţe de mâl o curte inundată!

  1. Mi-ai luat vorba din gura, Stefan. Totul se face doar cu televiziunea… IQ de ev mediu.

Lasă un răspuns