Primul mesaj public al studentului nemţean supravieţuitor după „măcelul din Copou”!

1385825_642578969095950_1388253672_nCasian Harpa, studentul nemţean care a supravieţuit măcelului de acum mai bine de o lună din Căminul C4 din Copou-Iaşi a transmis un prim mesaj public în care mulţumeşte celor care i-au fost aproape în momentele atât de grele pentru el şi pentru familie dar face şi câteva dezvăluiri legate de această perioadă. Astfel, după cum spune Harpa, în perioada internării sale, „în timp ce mă zbăteam între viaţă şi moarte”, spitalul ieşean în care a fost operat şi tratat a fost anuţat de Ministerul Sănătăţii că a fost depusă o reclamaţie cum că internarea este prelungită fără motiv medical, doar pentru a fi bifate zile de internare.

„Respect şi admiraţie pentru voi!”

„Dragi prieteni aceasta este prima mea aparitie pe acest site in urma nefericitului eveniment care a adus o suferinta imensa atat familiei Nour, prin pierderea regretabila a colegului meu Victor Nour (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!), cat si familiei mele. Profit de aceasta ocazie pentru a va multumi tuturor pentru tot ceea ce ati facut pentru mine si pentru ca mi-ati fost alaturi in cele mai grele momente din viata mea si a familiei mele. Cuvintele sunt de prisos pentru a va multumi si pentru a-mi exprima respectul si admiratia fata de voi. Dumnezeu sa va dea sanatate si sa va ajute in tot ceea ce faceti!”, spune Harpa la începutul mesajului său.

Spital reclamat pentru că tratează pacientul înjunghiat!

Studentul nemţean rupe tăcerea în ceea ce priveşte tehnicile folosite de familia suspectului de crimă (Aurelian Giosan) pentru apărarea respectivului: „In alta ordine de idei, vreau sa va spun ca sunt scarbit si indignat de nesimtirea fara margini de care da dovada familia acelei mizerii a societatii care a fost in stare sa comita aceasta fapta distrugand doua familii prin suferinta pe care ne-a adus-o .Acestia nu rateaza nici o sansa sa apara in public si sa joace un teatru ieftin in fata camerelor de filmat dand declaratii aberante si stupide care imi aduc jigniri si imi provoaca o stare de dezgust pentru ceea ce citesc in mass-media. Tin sa va informez ca pe timpul internarii mele, spitalul a primit un telefon de la ministerul sanatatii prin care i se aducea la cunostinta ca a fost depusa o plangere in care era specificat ca sunt tinut internat fara motiv cu scopul de a face cat mai multe zile de internare desi eu ma zbateam intre viata si moarte. Va las pe voi sa va dati cu parerea cine a facut plangerea…” 

„Orice pedeapsă va fi prea mică pentru această faptă!”

„Desi am fost contactat de ziaristi si de diverse posturi de televiziune (cu un raiting insemnat),care s-au dovedit a fi interesati de povestea neplacuta pe care am fost nevoit sa o traiesc fara voia mea, am refuzat sa apar in emisiunile in care am fost invitat sau sa fac declaratii si am interzis si familiei mele sa faca acelasi lucru pana la definitivarea anchetei desi am observat ca au aparut cateva articole in numele meu si a parintilor mei.
Am incredere deplina in justitie si in persoanele care se ocupa de caz si sunt sigur ca vinovatul va primi pedeapsa pe care o merita pe deplin desi oricare ar fi ea va fi prea blanda pentru fapta comisa. Sa aveti o zi buna!”, mai spune Harpa în acest mesaj.

După cum vestea.net a relatat la vremea respectivă. în dimineaţa zilei de 9 noiembrie, într-o cameră a Căminului a izbucnit un incendiu. Angajaţii şi studenţii care au spart uşa au găsit un tablou desprins parcă din filmele de groază: doi tineri (Casian Harpa din zona Tîrgu Neamţ şi Victor Nour din Republica Moldova) erau plini se sânge, urmare a zecilor de lovituri cu cuţitul primite. Victor Nour a murit în scurt timp iar Casian Harpa a fost operat de urgenţă şi a scăpat cu viaţă după tot acest calvar.

La scurt timp după comiterea faptei, anchetatorii au anunţat că principalul suspect este un locatar din aceeaşi cameră, studentul Aurelian Giosan (din Roman). Giosan a şi fost capturat de Poliţie la Roman, în dimineaţa zilei următoare, şi el şi tatăl său ieşind cu declaraţii publice în care spuneau că, de fapt, criminalul ar fi un altul.
După ce Harpa şi-a revenit, acea teorie fantezistă a criminalului misterios (promovată de familia Giosan) a fost demontată şi, din informaţiile neoficiale din apropierea anchetei, studentul romaşcan urmează a fi trimis în scurt timp în judecată pentru mai multe fapte, inclusiv pentru omor şi tentativă de omor.

Daniel VINCA

cop casian harpa macel copou

One thought on “Primul mesaj public al studentului nemţean supravieţuitor după „măcelul din Copou”!

  1. Justitia sa pedeapseasca pe vinovat si sa apere societate de asemenea indivizi

Comments are closed.