Primul consilier local care propune aşa ceva: “Nu putem sta cu mâinile în sân până s-or gândi cei de la Bucureşti că trebuie făcută autostrada spre Ardeal!”

Consilierul local Marius Ghineţ (PMP) s-a enervat. S-a enervat pe situaţia actuală legată de mult-visata autostradă Iaşi – Tîrgu Mureş (vitală pentru judeţul Neamţ pe care ar urma să-l traverseze) şi spune că e timpul pentru acţiune: iar un prim pas ar fi o amplă acţiune de strângere de semnături!

Alesul din CL Piatra Neamţ spune că demersul său este inspirat şi din proiectul de lege depus la Parlament de deputatul PMP de Iaşi Petru Movilă şi că acţiunea de strângere de semnături pe care o demarează va fi o susţinere perfectă şi pentru iniţiativa legislativă dar ar da un semnal puternic politicienilor de la centru că locuitorii judeţelor din Moldova nu mai acceptă actuala situaţie.

„Voi iniţia şi dezvolta această campanie de semnături, în tot judeţul. Sunt convins că va fi alături de mine şi colegul Cristi Sauciuc, îl aştept să mi se alăture şi viceprimarul Bogdan Gavrilescu, voi cere sprijinul organizaţiilor locale PMP din tot judeţul. Evident că mi-ar plăcea să mi se alăture şi ceilalţi colegi din Consiliul Local Piatra Neamţ pentru că pe viitoarea autostradă doar nu vor circula doar PMP-iştii”, a declarat Marius Ghineţ.

Consilierul PMP a punctat că, în scurt timp va cere autorizaţie de la Primărie pentru amplasarea unui cort în Piatra Neamţ pentru acţiunea de strângere de semnături şi că la acel cort vor fi prezeţi nu doar voluntarii pe sprijinul cărora se bizuie ci şi el şi ceilalţi lideri locali PMP.

„Vorbim de autostrada asta de parcă ar fi Sfintele Moaşte dar nu se mişcă nimic. Doar se fac şi se desfac hârtii, studii de pre şi fezabilitate, se toacă bani dar l-a autostradă nu s-a săpat o pană de pământ, nu s-a turnat un cancioc de mortar. Nu putem sta cu mâinile în sân până s-or gândi cei de la Bucureşti că trebuie făcută autostrada spre Ardeal! Dacă nu au reuşit până acum să mişte lucrurile atunci să îi sensibilizăm, să îi obligăm. A venit timpul să acţionăm, să arătăm că locuitorii din Neamţ, din celelalte judeţe ale Moldovei nu mai trebuie discriminaţi ca până acum”, spune Ghineţ.

Demersul lui Ghineţ este primul al unui ales local care o implicare din partea pietrenilor şi a nemţenilor în general, ceilalţi politicieni din Neamţ făcând şi ei referiri până acum la „celebra autostradă de pe hârtie” (cum a ajuns să fie numită) dar doar la nivel de promisiuni de campanie sau de punct în programele sau pliantele electorale.

D.V.

 

One thought on “Primul consilier local care propune aşa ceva: “Nu putem sta cu mâinile în sân până s-or gândi cei de la Bucureşti că trebuie făcută autostrada spre Ardeal!”

  1. Asa se face autostrada, cu semnaturi.Bravo, baiete!Maine -poimaine e gata.

Lasă un răspuns